• 09904823436

نشا چیست؟

نشا: گیاهچه کوچک چند برگی و آماده انتقال به محیط کشت اصلی

نشا چیست؟ نشا در کشاورزی

نشا چیست؟ نشا گیاهچه کوچک چند برگی و آماده انتقال به محیط کشت اصلی

همانطور که در مقالات پیشین در رابطه با ماهیت نشا صحبت کرده ایم، “نشا” گیاهچه کوچک چند برگی است که حاصل رشد اولیه بذر در محیط خزانه است. نشا، گیاه کوچکی است که در حالت پرورش مدرن و امروزه، قسمتی از دوره رشد خود را در محیطی با نور و دمای کنترل شده می گذراند و پس از مساعد شدن آب و هوا به زمین اصلی منتقل می شود. خزانه محیط مناسب و تحت کنترل است و تلاش بر این است که محیط خزانه برای رشد حداکثری بذر به نحو مطلوب فراهم گردد. 

محل پرورش نشا

نشاها را می توان بسته به موقعیت آب و هوایی در شاسی، گلخانه، تونل های پلاستیکی و یا در خزانه هوای آزاد پرورش داد. در حالت سنتی، خزانه در فضای باز قرار دارد و یا در شاسی (سینی های بدون حفره و یک تکه) پرورش داده می شود. در حالت مدرن، در گلخانه های حرفه ای و مکانیزه و یا در گلخانه هایی به شکل تونل های پلاستیکی . . . نشا پرورش داده می شود.

بذر پس از طی دوره رشد خود و تبدیل شدن به “نشا”، آماده انتقال به محیط کشت اصلی است. رشد نشا تا زمان انتقال، در محیط محصور (گلخانه) و با حفظ شرایط مساعد محیطی انجام می شود. نشای آماده شده، قبل از انتقال به گلخانه یا زمین زراعی، مدتی لازم است در محلی با شرایط نزدیک به محیط نهایی تطبیق یابد. نشاها نسبت به بذر تنفس شدیدتری دارند. از این رو باید تا قبل از کاشت در جای پر نور، خنک و مرطوب نگهداری شوند.

در این مورد اطلاعات تکمیلی را در مقاله دیگری تحت عنوان دوره «مقاوم سازی» قبل از نشاکاری چیست و دلایل اهمیت آن کدامند؟ مشاهده نمایید. این مقاله توسط واحد تحقیق و توسعه تیداپارس نگاشته شده و برای استفاده در دسترس بازدیدکنندگان عزیز قرار گرفته است.

5 مزیت کشت نشایی

 

 

مزایای کشت نشایی

روش کاشت بذر به منظور پرورش و تولید نشا

برای کاشت بذر جهت پرورش نشا، می توان بذر را بصورت دستی در سینی ها یا زمین خزانه کشت کرد. و یا می توان بصورت مکانیزه توسط ماشین بذرکار را انجام داد. کشت بذر توسط ماشین به وسیله بذرکار سینی نشا (سیدر) انجام می شود. سیدر ماشینی برای کشت مکانیزه بذر است که انواع مختلفی دارد. از جمله معروف ترین و رایج ترین سیدرها امروزه، سیدر درامی می باشد.

تیداپارس انواعی از ماشین ها و تجهیزات گلخانه و پرورش نشا را تولید می نماید. یکی از این تولیدات سیدر گلخانه است. سیدر تیداپارس از نوع درامی یا روتاری می باشد.

در اين قسمت فيلمی كوتاه از نحوه کارکرد واحد سوراخ زن و کانده بذرکار سینی نشا تیداپارس را نمایش می دهیم. در این فیلم مشاهده می نمایید که در سینی های پلی استایرن که از بستر کشت پر شده اند، ابتدا توسط درام سوراخ زن، حفره ایجاد شده و سپس توسط درام بذرکار بذور به دقت و بصورت تکی کشت می شوند.

در سیدر تیداپارس طراحی و مکانیزم ها به صورتی لحاظ شده که کشت بذر با سرعت و دقت بسیار بالایی صورت پذیرد. در این فیلم مشاهده می نمایید که بذور بصورت تک کاشت و در هر سلول سینی یک بذر کشت می شود. همچنین دقت کشت بسیار بالا بوده و نکاشت مشاهده نمی شود. 

برای مقایسه سرعت و دقت کشت دستی بذر در سینی های نشا با دستگاه بذرکار سینی نشا، فیلم زیر را تماشا کنید:

مزایای نشا کاری

نشاکاری به عمل انتقال و کاشت نشا در زمین اصلی گفته می شود.

  • کوتاه کردن طول دوره رشد: باعث کاهش طول زمان مورد نیاز رشد گیاه در مزرعه می شود.
  • امکان ایجاد شرایط محیطی مناسب در اوایل رشد.
  • نشا ها نسبت به بذر، آب کمتری نیاز دارد و در مقابل کمبود آب نیز مقاومت بیشتری دارند.
  • پیش رس کردن محصول: با استفاده از تولید نشا در سینی کشت و انتقال آن به مزرعه، می توان محصولاتی پیش رس تولید نموده و به قیمت نوبرانه دست پیدا کرد.
  • رعایت دقیق فاصله ی بوته ها با استفاده از این روش بر روی خطوط کاشت
  • عدم نیاز به عملیات اضافه در مرحله داشت، مثل تنک کردن و واکاری
  • تقویت ریشه ای گیاه در مرحله نشایی و پیش از کاشت در مزرعه، برای دستیابی به محصولی با کیفیت

 

مزایای تولید نشا در سینی مخصوص نشا

ماشین نشاکار و اهمیت تولید نشا و کشت نشایی

اهمیت تولید نشا و کشت نشایی

تولید نشا و نشا کاری امروزه بیش از گذشته مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است. ماشین آلات کشاورزی و تجهیزات گلخانه ای ویژه تولید و کشت نشایی بسیار مورد نیاز کشاورزان می باشد. تولید نشا در تیراژ بالا و به صورت دستی، زمان و هزینه زیادی می طلبد. کشت نشاها در مزرعه نیز کاری بسیار دشوار و برای حفظ دوره مناسب رشد و عدم تاخیر زمان کشت، نیازمند نیروی کارگری به تعداد زیاد می باشد. هزینه های دستمزد نیروی کار و نشاکاران اغلب بسیار بالاست. یافتن نیروی کار مناسب، عدم دقت و خطاهای انسانی، سرعت کاری پایین . . . همه از مشکلات نیروی کاری انسانی در کارهای سخت می باشند.

خط اتوماتیک بذرکار سینی نشا (سیدر)

به همین سبب گروه صنعتی تیداپارس در راستای رفع این دغدغه کشاورزان، تجهیزات بانک نشا را عرضه نموده است. دو مورد بسیار پر استفاده از تجهیزات بانک نشا شامل خط اتوماتیک بذرکار سینی نشا (سیدر) و ماشین نشاکار مزرعه می باشد.

برای تولیدکنندگان حرفه ای نشا، علاوه بر ماشین آلات مورد نیاز برای تولید و کاشت نشا، خط تولید سینی نشا نیز تدارک دیده شده که در ادامه، بیشتر در این باب توضیح خواهیم داد. جهت آشنایی بیشتر شما عزیزان با تولید مکانیزه نشا و کاشت آن در مزارع، مقالات متعددی در همین سایت از واحد تحقیق و توسعه تیداپارس ارائه شده است که می توانید با مراجعه و مطالعه آن ها اطلاعاتی در این باره کسب نمایید. همچنین می توانید با شماره های تماس شرکت ارتباط برقرار کرده و مشاوره ی رایگان از کارشناسان ما دریافت نمایید.

برای آشنایی با روش نشا کاری مکانیزه توسط ماشین نشاکار، پیشنهاد می کنیم از صفحه ی ماشین نشاکار مزرعه بازدید نمایید.

در فیلم زیر تصاویری از ماشین نشاکار مزرعه تیداپارس و مشقت نشاکاری دستی را مشاهده می نمایید:

 

کلزا پس از غلات مهمترین محصول استراتژیک کشور است. کشت کلزا صرفه اقتصادی بالایی دارد. قیمت فروش دوبرابری آن نسبت به گندم آن را تبدیل به محصولی با صرفه کرده است. یکی از موانع برای رسیدن به تناژ حداکثری محصول کلزا، یخبندان های پاییزی است که موجب کاهش 50 درصدی سبز شدن گیاه می شود. تغییر الگوی کشت و جایگزین کردن کشت نشایی کلزا، موجب برطرف کردن این مانع می شود. بر اساس تحقیقات انجام شده و اطلاعات بدست آمده از کشاورزان نوآور و پیشرو، میزان محصول تولیدی در کشت نشایی کلزا تا 25 درصد افزایش می‌یابد.

سینی نشا چیست؟

سینی نشا محیطی برای کاشت بذر و رشد آن در فضایی مناسب و مجزا از سایر بذور، جهت پرورش نشا می باشد. سینی نشا فضایی مختص هر بذر و بدون ارتباط با سایر بذور که مورد نیاز رشد مطلوب نشا است را تامین می نماید. سینی های کشت شده در محیط های کنترل شده مانند گلخانه ها نگهداری می شوند. هر بذر در هر حفره سینی نشا بدون تداخل و رقابت با بذور دیگر بطور مطلوب رشد می کند. این سینی یکی از ابزارهای کشاورزی می باشد که وظیفه ی نگه داری از نشا در زمان پرورش نشا را در گلخانه یا فضایی که تحت کنترل باشد بر عهده دارد تا زمانی که وقت انتقال نشا از سینی به زمین زراعی برای نشا کاری که محل اصلی پرورش گیاه است فرا رسد.

مزایای استفاده از سینی نشا

برای تولید و پرورش نشا برای نشا کاری، لازم است کشت بذر در محیط مناسبی صورت پذیرد. بهترین محیط برای پرورش نشا، سینی نشا می باشد. امروزه تنوع بالایی از سینی نشا و کیفیت بالای آنها را شاهد هستیم.

  • کنترل نمودن بیماری های احتمالی گیاه و کنترل آفات
  • امکان استفاده از سینی نشا به دفعات مکرر وجود دارد (به شرط سالم بودن و ضدعفونی)
  • جابجایی آسان
  • زهکش مناسب
  • افزایش نشا تولید
  • قیمت ارزان

علاوه بر مواردی که عنوان شد از دیگر خصوصیاتی که می توان جزو مزایای پرورش نشا ونشا کاری نام برد، صرفه جویی در مصرف آب است. کشت بذر در سینی و تولید نشا نسبت به کشت مستقیم بذر در زمین اصلی، به دلیل بارور شدن درصد بالاتری از بذور، در میزان استفاده از بذر، نهاده ها و آبیاری مقرون به صرفه می باشد.
نشاها به دلیل قرار گرفتن در محیط مساعد، از رشد مطلوب تری نسبت به زمان تعیین شده برای رشد معمولی یک گیاه برخوردارند و سریع تر به مرحله ی رشد فیزیولوژیکی می رسند. همین مساله در پیش رس نمودن گیاه و کسب قیمت نوبرانه ی بازار برای کشاورز مناسب تر است.

همراهان گرامی، برای دریافت کاتالوگ تولیدا تیداپارس می توانید به شماره زیر پیام دهید:

09904823436

تجهیزات کشت نشایی تیداپارس
Summary
نشا چیست؟
Article Name
نشا چیست؟
Description
نشا برای نشا کاری گیاهچه کوچک چند برگی و آماده انتقال به محیط کشت اصلی در گلخانه یا زمین زراعی می باشد.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo