کودپاش تراکتور ، کودپاش موتوری و کودپاش های دستی، در این مقاله تلاش داریم شما را با انواع دستگاه کودپاش از کوچک تا بزرگ از باغچه تا مزرعه آشنا کنیم.
–
دستگاه کود پاش دستی چیست؟
دستگاه کود پاش دستی یکی از ابزارهای کشاورزی است که برای پخش یکنواخت کود در فضاهای سبز، چمنزارها و باغچه های کوچک کشاورزی استفاده میشود. این دستگاهها میتوانند کودهای شیمیایی مانند فسفر، پتاسیم و آمونیاک یا کودهای دامی و مرغی را پخش کنند. کودپاشهای دستی به دلیل وزن سبک و قابل حمل بودن و ابته کاربری نسبتا آسان، برای باغچه ها و زمین های کوچک که استفاده از تراکتور ممکن نیست، مناسب هستند.
–
–
چطور از دستگاه کود پاش دستی استفاده کنیم؟
برای استفاده از دستگاه کود پاش دستی، باید این مراحل انجام شوند:
ابتدا کود در مخزن دستگاه ریخته شود. اطمینان حاصل شود که کود به صورت یکنواخت در مخزن قرار گرفته باشد.
دریچه خروجی کود تنظیم شود. این کار به کاربر امکان میدهد تا میزان کود پخش شده را کنترل کند.
سپس باید دستگاه را به حرکت درآورد. با حرکت دادن دستگاه، کود به صورت یکنواخت در زمین پخش میشود.
مسیر حرکت مورد نظر را تنظیم کنید. اطمینان حاصل شود که کود در تمام نقاط مورد نظر پخش شود.
همچنین، میتوان تنظیمات دستگاه را بر اساس نوع کود و میزان مورد نیاز آن برای زمین انجام داد. اگر دستگاه دارای تنظیمات پیشرفتهتری است، ممکن است امکان تنظیم سرعت پاشش و عمق کوددهی نیز میسر باشد.
–
دستگاه کودپاش موتوری چگونه کار می کند؟
دستگاه کودپاش موتوری، برای پخش کود در مزارع کوچک استفاده میشود. کودپاش موتوری همانطور که از نامش پیداست، دارای یک موتور بنزینی و یا الکتروموتور می باشد که اغلب مدل هایی که الکتروموتور دارند از نوع شارژی هستند و به کودپاش شارژی نیز معروفند. کارکرد دستگاه به این صورت می باشد:
ابتدا مخزن دستگاه را با کود مورد نظر پر میکنید.
در مدل های کوچک، کود توسط یک لوله خرطومی به صفحه پاشش هدایت می شود و با چرخش صفحه، کود در مزرعه پخش می شود.
البته باید توجه داشت که بسیاری از کشاورزان به کودپاش هایی که نیروی حرکتی خود را از موتور تراکتور دریافت می کنند نیز کودپاش موتوری می گویند!
در مدل های بزرگتر کودپاش موتوری و نوع تراکتوری، دستگاه با استفاده از نوار نقاله، کود را به سمت صفحات پاشش چرخان هدایت میکند و پروانههای چرخان کود را به صورت یکنواخت در سطح زمین پخش میکنند. عرض پاشش در این مدل ها اغلب بین 12 تا 14 متر می باشد.
در این مدل کودپاش های موتوری تراکتوری، سرعت حرکت دستگاه و تراکتور باید یکنواخت باشد تا پاشش کود به صورت یکنواخت در تمام مزرعه انجام شود.
این دستگاهها معمولاً دارای خردکن و سرند هستند تا کلوخههای بزرگ کود را خرد کرده و از ورود سنگ و ضایعات که در کودهای دامی معمولا دیده می شود و میتواند موجب آسیب به دستگاه باشد جلوگیری کنند.
در نهایت استفاده از این دستگاهها به کشاورزان کمک میکند تا کود را به صورت موثر و یکنواخت در مزرعه پخش کنند، که این امر به بهبود کیفیت خاک و افزایش تولید محصول کمک میکند.
–
دستگاه کودپاش تراکتور چیست؟
دستگاه کودپاش تراکتور جزو کودپاش های بزرگ می باشند که برای مزارع کشاورزی استفاده می شوند. این دستگاه ها اغلب به صورت پشت تراکتوری به صورت کششی به تراکتور متصل می شوند وتوسط گاردان، از پی تی او تراکتور نیروی محرکه خود را دریافت می کنند.
دستگاه کودپاش تراکتور چگونه کار می کند؟
دستگاه کودپاش تراکتوری به این صورت کار میکند:
ابتدا باید مخزن دستگاه با کود پر شود.
کود از قسمت انتهای مخزن توسط زنجیر کف به جلو و به سمت دهانه خروجی دستگاه حرکت داده میشود.
هنگام خروج کود، کلوخهای احتمالی توسط خردکن که در این دستگاه تعبیه می شود، خرد و شکسته شده و کود دامی روی پروانهها که به صورت سانتریفیوژ میگردند ریخته میشود.
دستگاههای کودپاش تراکتوری دارای دو پروانه مقعر هستند که با سرعت بالا می چرخند و کود را به عرض 15 متر روی مزرعه به طور یکنواخت پخش میکنند.
چون این دستگاه به صورت کششی به تراکتور متصل است، برای اطمینان از پاشش یکنواخت کود، سرعت حرکت تراکتور باید یکنواخت باشد. همچنین، میزان پاشش کود توسط اپراتور دستگاه با باز و بسته کردن دریچه خروجی کود، قابل تنظیم است.
–
کود پاش دامی ۴ کاره چه دستگاهی است؟
کودپاش دامی ۴کاره یک دستگاه کشاورزی پیشرفته است که برای پخش کود دامی در مزارع استفاده میشود و معمولاً چندین عملکرد مختلف دارد. این دستگاهها دارای خردکن هستند و میتوانند کود را خرد کرده، به صورت یکنواخت پخش کنند، و حتی برای کارهای دیگری مانند شیپر زنی و کودریز کف جوی توسط ضمیمه قیف ریزش نیز برای کشت های صیفی و جوی پشته ای به کار روند. این نوع کودپاشها به ویژه برای استفاده از کودهای جامد دامی و با رطوبت بسیار کم طراحی شدهاند و میتوانند بهرهوری کشاورزی را با افزایش یکنواختی پخش کود و کاهش ضایعات بهبود بخشند.
–
دستگاه کود پاش دامی ۴ کاره در چه شرایطی بهترین عملکرد را دارد؟
کودپاش دامی ۴کاره در شرایط زیر بهترین عملکرد را دارد:
زمین با رطوبت مناسب: بهتر است کودپاشی در زمانی انجام شود که رطوبت زمین در حد گاورو باشد.
تنظیمات دقیق دستگاه: بر حسب نیاز مقدار کود در مزرعه، سرعت حرکت تراکتور و میزان باز بودن دریچه کود در دستگاه کودپاش تنظیم شود.
استفاده از کود پوسیده: کود دامی حتما لازم است به صورت پوسیده مصرف شود.
دستگاه مجهز به خردکن و سرند: برای جداسازی سنگ و ضایعاتی که ممکن است به دستگاه آسیب بزنند حتما دستگاهی که دارای خردکن و سرند باشد را تهیه کنید.
این شرایط به افزایش کارایی دستگاه و بهبود کیفیت پخش کود کمک میکند، که نهایتاً منجر به رشد یکنواخت محصولات و بهرهوری بیشتر در کشاورزی میشود.
–
قیمت انواع کودپاش دامی چگونه است؟
قیمتهای کودپاش دامی بسته به نوع، ظرفیت و ویژگیهای خاص دستگاه متفاوت است. برای مثال:
کودپاش پشت تراکتوری سانتریفیوژ دارای مدل ها و ظرفیت های مختلفی می باشد. نوع بزرگ و کششی آن دارای دو ظرفیت 3/5 و 6/5 متر مکعبی و نوع کوچک چند صد لیتری مخصوص کودهای شیمیایی هم وحود دارد.
کودپاش شارژی نیز بسته به نوع موتور قیمت های متفاوتی دارند.
برای اطلاعات دقیقتر و بهروز، توصیه میشود با فروشندگان یا نمایندگیهای معتبر در ارتباط باشید.
–
پیشنهاد می شود برای آگاهی از میزان مصرف کود دامی به مقاله “چه مقدار کود حیوانی برای خاکهای فقیر مناسب است؟” مراجعه نمایید.
–
واحد تحقیق و توسعه تیداپارس
کارشناسان فروش: 39-09904823436
www.tidapars.com
–
Summary
Article Name
کودپاش تراکتور ، کودپاش موتوری و کودپاش دستی. معرفی انواع کود پاش ها
Description
کودپاش تراکتور ، کودپاش موتوری و کودپاش دستی. معرفی انواع کود پاش ها و کارایی و کاربرد هریک. کود پاش دامی ۴ کاره چه دستگاهی است؟
Author
واحد تحقیق و توسعه تیداپارس