• 09904823436
چرا-در-گلخانه-تولید-نشا-از-بانک-نشا-تیداپارس-استفاده-می-کنیم

چرا در گلخانه تولید نشا از بانک نشا تیداپارس استفاده کنیم؟

آیا تاکنون به فکر گسترش و توسعه گلخانه‌ تولید نشای خود بوده‌اید؟ و یا اینکه در شرایط اقتصادی کنونی، به فکر راه‌اندازی کسب و کاری بوده‌اید که هم پربازده باشد و هم در حوزه‌ی همواره در رونق کشاورزی؟

اگر این دغدغه‌ها برای شما نیز ایجاد شده است، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. یک از حوزه های پر سود و رو به رونق در کشاوری، صنعت نشا و حوزه تولید نشا می باشد. کشت نشایی مزیت های بسیاری دارد و از آنجا که در مقالات پیشین بسیار در این بارره صحبت کرده ایم، در این مقاله سخن تکراری بکار نمی بریم و شما را به مطالعه مقالات پیشین دعوت می نماییم.

در باب اهمیت کشت نشایی همین بس که هم در کشاورزی جهان سال هاست کشت در مزراع و گلخانه ها به سمت کشت نشایی هدایت شده، هم در ایران، وزرات کشاورزی هدف گزاری خود را توسعه و ترویج کشت نشایی به جای کشت مستقیم بذر، در مزارع و کشت فضای باز و همچنین در گلخانه ها قرار داده است.

بنابراین در این مقاله تمرکز اصلی ما بر تولید اقتصادی نشا که در گلخانه های تولید نشا صورت می گیرد، می باشد. تولید نشا نیز به صورت دستی و غیر مکانیزه (توسط نیروی کارگری و کشت دستی بذر در سینی های نشا) و نیز بصورت مکانیزه و توسط دستگاه بذرکار گلخانه که جزو تجهیزات تولید نشا می باشد، انجام می شود. در انتهای این مقاله به مناسب‌ ترین راه‌ حل، یعنی به‌کارگیری دستگاه بذرکار سینی نشا تیداپارس خواهید رسید.

کارکرد خط بذرکار گلخانه نشا تیداپارس

 

استفاده از “خط بانک نشا” برای کاشت مکانیزه بذر، به بازدهی زمانی چه کمک می کند؟

روش های تولید نشا: استفاده از خط بانک نشا برای کاشت بذر به طور قابل توجهی در افزایش بازده زمانی و توجیه اقتصادی گلخانه نشا نقش دارد.
برنامه ریزی: برای هر گلخانه نشا داشتن یک تقویم کاری بسیار ضروری است. به کمک این تقویم سفارشات گرفته شده از کشاورزان برای تولید نشا برنامه ریزی می شود. برای هر سفارش بر اساس تاریخ آماده بودن نشا، روز کشت بذر، دوره جوانه زنی و دوره رشد تا آماده شدن نشا برای انتقال . . .  همگی برنامه ریزی می شوند. به کمک دستگاه بانک نشا و کشت مکانیزه، می توان روزهای مورد نیاز برای آماده سازی سینی ها و کشت بذر در آن ها را به حداقل ممکن کاهش داد. علاوه بر آن، به دلیل دقت کشت بسیار بالای دستگاه در مقایسه با نیروی انسانی، همه ی سینی های نشا با کیفیت و کامل رشد کرده و نیاز به واکای ثانویه و صرف وقت مجدد برای کشت و رشد وجود ندارد. در نهایت همه نشاها یکدست و هماهنگ آماده خواهند شد.
به طور کلی، استفاده از خط بانک نشا در گلخانه های تولید نشا، فرآیند را ساده می کند و امکان مدیریت بهتر دوره رشد را فراهم می کند که منجر به صرفه جویی در زمان و افزایش کارایی می شود.
استفاده از انواع خط بانک نشا گلخانه، مزایای بی شماری را به همراه دارد که به کارایی و موفقیت رشد گیاه کمک می کند. در اینجا چند مزیت کلیدی وجود دارد:
افزایش کیفیت گیاهان: استفاده از روش کشت مکانیزه، در نهایت به افزایش کیفیت گیاهان در مزرعه منجر می شود. زیرا نشاهای با کیفیت و یکدست، سبب کشت مزرعه ای یکنواخت و هماهنگ نیز خواهد شد. 
به حداقل رساندن تلفات بذر: استفاده از دستگاه های مکانیزه کارنده بذر باعث کاهش تلفات بذور گران قیمت می شود.
برنامه ریزی بهتر: زمان های قابل پیش بینی تحویل نشا از گلخانه به مزرعه دار، به بهبود برنامه ریزی و چرخه محصول کمک می کند.
این مزایا اهمیت خطوط تولید نشا را در بهبود عملیات گلخانه های نشا و تضمین سلامت و بهره وری گیاهان برجسته می کند. استفاده از دستگاه های اتوماتیک بذرکار و بکارگیری اتوماسیون در تولید، به تولیدکنندگان نشا قدرت مانور بسیار بالایی می بخشد.

به چه نوع گیاهی نشا گفته می‌شود؟

ممکن است در ابتدا این سوال ایجاد شود که : «نشا چیست؟»

نشا به گیاهچه تازه روییده شده که حداکثر سه یا چهار برگ دارد، گفته می‌شود. در چند سال اخیر، نشاها اغلب در بستر ترکیب شده از کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس و . . . کشت می شوند. همین امر کمک شایانی به عدم وجود علف هرز در میان نشاهای تولید شده می شود و کار برای کشاروز و گلخانه دار بسیار ساده تر خواهد بود.

 

چرا-از-سیدر-یا-همان-بذرکار-سینی-نشا-تیداپارس-برای-کشت-نشا-استفاده-کنیم؟

چرا از سیدر یا بذرکار سینی نشا تیداپارس برای کشت نشا استفاده کنیم؟

روش کاشت نشا: کشت دستی بذر در حفره های سینی، بسیار زمان بر و خسته کننده خواهد بود. خصوصا برای بذور ریز انواع گل و سبزیجات و بذور بدون پوشش و پلت نشده، دقت کار علاوه بر سرعت آن، بسیار کاهش می یابد. از همین روی، دستگاه جایگزین کشت دستی می شود. خصوصا برای تولید انبوه نشا و گلخانه های تولید نشا، که تیراژ میلیونی کشت دارند، به هیچ وجه کشت دستی و نیروی کارگری به صرفه نیست. همچنین هدر رفت بذور در اثر بی دقتی کارگران و نیز مدیریت تعداد زیاد نیروی انسانی، خود مقوله پر چالشی خواهد شد.

در مزرعه، یکی دیگر از معضلات موجود در مرحله‌ی داشت محصول، ازبین بردن علف‌های هرز است. این مشکل نیز به نحوی ساده به کمک سیدر تیداپارس قابل جلوگیری است. همیشه درباره‌ی انواع بیماری‌ها گفته شده: «پیشگیری، بهتر از درمان»، علف هرز نیز بیماری زمین و گلخانه است. با پیشگیری از رشد علف هرز در زمین دیگر احتیاجی به حذف و از بین بردن آن‌ها نخواهد بود. سیدر تیداپارس با کشت مستقیم بذر محصول مورد نظر که بعضا اصلاح شده نیز است، در بستر کشت عاری از آلودگی و بذر علف هرز، به رویش کمتر و حذف سهم عمده‌ای از علف‌های هرز، در مزرعه کمک می‌کند.

 

چرا-استفاده-از-سیدر-یا-همان-بذرکار-سینی-نشا-تیداپارس-مقرون-به‌-صرفه-است؟

چرا استفاده از سیدر یا همان بذرکار سینی نشا تیداپارس در گلخانه تولید نشا مقرون به‌صرفه است؟

بانک نشا تیداپارس از بخش‌های مجزا تشکیل شده‌است. گلخانه‌داران و کشاورزان می‌توانند هر بخش را بنا به نیاز خود به صورت سفارشی شده تهیه کنند.

 

• مخزن سینی نشا سیدر تیداپارس

مرحله‌ی اول برای تولید نشا در سینی مخصوص، انتخاب اندازه‌ی سینی و ظرفیت آن است؛ ظرفیت سینی نشا تعداد نشاهای تولید شده را تعیین می‌کند. خوشبختانه بذرکارهای سینی نشا تیداپارس با توجه به نیاز و خواسته‌ی تولیدکننده نشا، قابلیت شخصی سازی داشته و گلخانه‌دار می‌تواند از سینی نشا دلخواه خود استفاده کند.

در گلخانه تولید نشا پس از انتخاب سینی نشا، گلخانه‌دار می‌تواند تعداد زیادی از سینی‌ها را در مخزنی که برای بذرکار سینی نشا تیداپارس تعبیه شده است قرار دهد تا سرعت کار افزایش یابد. البته ذکر این نکته ضروریست که اضافه کردن “واحد سینی گذار اتوماتیک” مختص سینی های محکم مانند سینی یونولیتی و سینی های پلاستیکی ضخیم می باشد. درباره سینی گذار اتوماتیک و چگونگی کارکرد کلی واحد خاک پرکن، شما را به دیدن این لینک دعوت می نماییم.

دستگاه پر کننده سینی، تحولی در سیستم پرورش نشا

 

نکته: در صورت تمایل می‌توان از سینی‌های پلی استایرن برای کشت نشاها استفاده کرد این سینی ها ارزان بوده و البته اغلب یکبار مصرف می باشند زیرا نازک و شکننده هستند و از مواد بازیافتی هم تهیه می شوند. در صورت استفاده از سینی های نازک پلی استایرن، واحد سینی گذار قابل استفاده روی خط بانک نشا نخواهد بود و می توان از واحد خاک پرکن سینی استارت زد.

 

مراحل-تولید-نشا-در-بانک-نشا-تیداپارس

 

“واحد خاک پرکن” بذرکار سینی نشا تیداپارس

خاک پرکن سینی نشا تیداپارس قسمت ابتدایی از خط بانک نشا می باشد و این قابلیت را دارد که هر نوع خاک و ترکیب بستر کشت را که گلخانه‌دار برای پرورش نشا مناسب می‌داند، با استفاده از هلیس قوی خود به سینی‌های نشا منتقل کند و آن‌ها را به صورت یکدست پر کند. پس از پر شدن، توسط برس تمییز کننده، خاک روی سینی ها یکدست و صاف می شود.

از جمله بسترهای کشت که می‌توان به کار برد، ترکیب مناسبی از کوکوپیت، پرلیت، پیت ماس و . . . است. این ترکیب بسته به نیاز نشا و انتخاب کارشناس کشت انتخاب می شود.

 

درام ایجاد حفره در سینی نشا، برای کشت بذر در عمق های تنظیم شده

 

• “واحد کارنده” بذرکار سینی نشا تیداپارس

پس از انتخاب بذر توسط گلخانه‌دار و یا کارشناس کشت نشا، واحد کارنده ماشین بانک نشا تیداپارس که مجهز به سیستم سوراخ زنی و سیستم کشت روتاری (درامی) است، بذر را داخل حفره های سینی می‌کارد. برای بازده هر چه بیشتر نیز پیشنهاد می‌شود از بذور اصلاحی استفاده شود.

 

از دیگر قابلیت‌های واحد بذرکار سینی نشا تیداپارس که یک سیستم استوانه‌ای هوشمند است:

 تمیزکننده‌ی سوراخ‌ها قبل از هربار بذرگیری
 قابلیت تنظیم فشار هوا برای سقوط بذر
 قابلیت تنظیم فشا تک کن جهت تک نمودن بذر
 قابلیت تنظیم فشار وکیوم
 توقف عملیات با خالی شدن مخزن
 جلوگیری از هدر رفت بذور

 

در یک گلخانه‌ تولید نشا، تنها با استفاده از یک دستگاه بذرکار سینی نشا تیداپارس می‌توان از 1200 تا 3600 سینی را در هر ساعت کشت کرد.

 

انتقال سینی ها در بذرکار گلخانه زنجیری

 

 

• “واحد پوشاننده ثانویه‌” بانک نشا تیداپارس

روی بذر پس از کاشته شدن در بستر کشت، باید مجددا با خاک پوشانده شود. این کار با پوشاننده‌ی ثانویه‌ی بذر توسط یکی از قسمت‌های خط بذرکار سیدر تیداپارس انجام می‌شود.

پوشاندن بذر با لایه‌ای نازک‌تر و کم رطوبت‌تر نسبت به خاک اولیه، بلافاصله پس از قرارگیری بذر در حفره های سینی، به صورت اتوماتیک انجام خواهد شد.

گلخانه‌داران در صورت استفاده از خط بذرکار تیداپارس دیگر نمی‌بایست دغدغه‌ی خرابی قطعات و سنسورهایی که برای اتوماتیک کردن مراحل کار تعبیه شده‌اند را داشته باشند. دستگاه‌های تیداپارس تا جای ممکن این قطعات سخت افزاری را با برنامه‌های نرم‌افزاری جایگزین کرده‌اند. در بانک نشا تیداپارس، تنها یک سنسور بکار رفته و همه ی موارد با برنامه نویسی اعمال شده اند. بنابراین دیگر دغدغه ی خرابی سنسورها در محیط مرطوب و غبار آلود وجود نخواد داشت.

 

 

• “واحد آبیاری” تعبیه شده برای خط کشت بذر در بذرکار سینی نشا

نیاز بذر به آبیاری، بلافاصله پس از کشت اجتناب ناپذیر است. سازندگان دستگاه برای این نیاز نیز راه حل بسیار خوبی یافته‌اند. پس از پوشاندن بذر با خاک پوششی، واحد آبیاری دستگاه تیداپارس در شرایط زیر آبیاری را انجام می‌دهد:

• انجام آبیاری با فشار پایین و به آرامی و عدم تغییر محل قرار گیری بذر در حفره‌های کشت
• دارای چهار لوله‌ی موازی آبیاری با نازل های کاملا همپوشان
• آبیاری یکنواخت و بدون چکه
• شیر برقی و سنسوردار جهت مصرف بهینه آب
• “دسته‌کن سینی‌های نشا”، آخرین بخش از دستگاه بذرکار سینی نشا تیداپارس

 

پس از اتمام مراحل کشت در دستگاه سیدر تیداپارس در آخرین قسمت از خط بانک نشا، برای تسهیل جا‌به‌جایی سینی‌های کشت شده در گلخانه، سینی‌ها در دسته‌هایی مرتب شده تحویل می شوند.

چگونه-می‌توان-با-سیدر-تیداپارس-کسب-و-کاری-پربازده-راه‌ اندازی-کرد؟

چگونه می‌توان با سیدر تیداپارس کسب و کاری پر بازده راه‌اندازی کرد؟

در گلخانه تولید نشا با تهیه‌ی یک دستگاه بذرکار سینی نشا تیداپارس به صورت خط کامل، خریدار یک خط تولید نشا حرفه ای و اقتصادی خواهد داشت. نیاز کنونی به محصولات کشاورزی امری اجتناب ناپذیر، صد البته انکارناپذیر است. سریع‌ترین و بهینه ترین راه برای کشت بیشتر محصولات، کاشت نشا آن محصول است.

بنابراین، با استفاده از سیدر تیداپارس می‌توان به تولید مکانیزه و پر تیراژ نشا برای گلخانه‌داران و کشاورزان پرداخت و دوره کشت محصولات کشاروزی سریعتر و کوتاه تر خواهد شد.

 

 

نگارنده: واحد تحقیقات و بازاریابی تیداپارس

 

جهت اطلاع از قیمت پرکننده بانک نشا اتوماتیک و بذرکار سینی نشا تیداپارس و خرید مستقیم آن به صورت نقد و اقساط با مشاوران و مدیران فروش ما در تماس باشید.

 

واحد مشاوره و فروش
تلفن همراه: 9- 09904823436
تلفن ثابت: 4-34209120–026 و 3-34090070-026
ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.

Summary
چرا در گلخانه تولید نشا از بانک نشا تیداپارس استفاده کنیم؟
Article Name
چرا در گلخانه تولید نشا از بانک نشا تیداپارس استفاده کنیم؟
Description
در گلخانه های تولید نشا برای تولید اقتصادی، کشت مکانیزه بذر در سینی توسط دستگاه بذرکار گلخانه (بانک نشا)، مناسب‌ترین راه‌ می باشد.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo

دیدگاه خود را بنویسید

15 − سه =