• 09904823436
ماشین های مدرن گلخانه ای تیداپارس درکشت هیدروپونیک

ماشین های مدرن گلخانه ای تیداپارس درکشت هیدروپونیک

ماشین های گلخانه: با توجه به بحران کم آبی در کشور، افزایش توسعه گلخانه ها رویکرد جدید کشاورزی می باشد. مکانیزاسیون یکی از مهمترین عوامل در افزایش تولید محصولات گلخانه ای است. تیداپارس با بررسی نیاز مکانیزاسیون کشاورزی ایران، ماشین های گلخانه ای با بیشترین بهره وری را در اختیار گلخانه داران قرارداده است.
تجهیزات گلخانه ای تیداپارس در جهت کاهش سختی کار، مدیریت مصرف نهاده های کشاورزی، ارتقاء کمی و کیفی تولید و موجبات اقتصادی نمودن تولید انبوه محصولات کشاورزی را فراهم اورده است. کشورهای در حال توسعه تمایل به افزایش محصولات کشاورزی و کاهش بیکاری دارند. در کشور ما به منظور افزایش تولید، استفاده از مکانیزاسیون یکی از گزینه های مناسب است.

واژه‌ی فرانسوی هیدروپونیک (Hydroponic) به معنیِ کشت در آب یا آب کشت است، که از دو واژه‌ی یونانی به نام «آب» و «کار یا کاشت» گرفته شده است. هیدروپونیک، نوعی روش رشد گیاه در آب و محلول مواد مغذی است. در این روش کاهش نیاز آبی نقش اساسی دارد. از مهمترین اهداف تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس در گلخانه های کشور، ارتقاء بهره وری تولید و بالا بردن کارایی در کشت و کار محصولات است.

تحقیق و توسعه تیداپارس در گلخانه های هیدروپونیک

گلخانه به محیط زیست کمک می کند که خود را بازیابی کند. علاوه بر تولید اکسیژن و جلوگیری از گرم تر شدن هوای کره زمین از فرسایش مداوم خاک هم جلوگیری می کند. با کاربرد مکانیزاسیون، پیشرفت هایی در زمینه آبیاری، احیای زمین و جلوگیری از فرسایش خاک بوجود آمد. اطمینان از پایدار بودن تولید محصولات کشاورزی و غذایی، هدف اصلی (FAO) است. تیداپارس با معرفی دستگاه های گلخانه ای به کشاورزان این اطمینان را می دهد که تولید محصولات کشاورزی آن ها از نظر زیست محیطی پایدار است. بیشترین فایده مکانیزاسیون در محیط کشت هیدروپونیک کنترل شده (CEA) در مقایسه با محصولات پرورش یافته در مزرعه، کنترل کمی و کیفی محصول است که عاری از مسائل و مشکلاتی همچون بیماری ها، آفات، شوری خاک، ساختمان نامرغوب آن یا زهکشی می باشد.

رویکردهای تیداپارس در صنعت گلخانه ای

 جایگزینی روش های نوین تولید
 سهولت و سرعت انجام عملیات
 توسعه غیر مستقیم تولید
 افزایش سطح زیر کشت و عملکرد در واحد سطح
 تجاری سازی کشاورزی

 

کشت هیدروپونیک از دیدگاه تیداپارس

از آنجایی که در کشت هیدروپونیك از خاک به عنوان بستر استفاده نمی شود، برای کنترل شرایط بستر و حفظ PH مطلوب، آبشویی مداوم باید انجام شود. در این روش بهره وری آب بسیار بالا است و استفاده از این روش در جهان و در ایران رو به افزایش است و در آینده ای نه چندان دور توسعه هر چه بیشتر آن در سطوح وسیع اجتناب ناپذیر خواهد بود. گیاهان رشد یافته در شرایط هیدروپونیک نسبت به گیاهان رشد یافته در مزرعه تنها 10 درصد آب مصرف می کنند. در این روش، آب تجدید می شود. گیاهان آب مورد نیاز خود را مصرف کرده و آب های سطحی مجددا به سیستم برمی گردد.

نقش ماشین های کشاورزی تیداپارس در کشت هیدروپونیک

• صرفه جویی در انرژی آب و برق
• کارایی پایدار
• افزایش عملکرد و کیفیت یکنواخت محصول در واحد سطح
• کنترل سیستم تغذیه و ابیاری

واحد مکانیزاسیون گروه صنعتی تیداپارس در گلخانه های کشت هیدروپونیک ایران

تجهیزات واحد مکانیزاسیون گروه صنعتی تیداپارس برای گلخانه های کشت هیدروپونیک شامل بذرکارسینی نشا تیداپارس، بوم آبیاری تیداپارس، رطوبت ساز تیداپارس، مه پاش و مه ساز التراسونیک تیداپارس و خاک پرکن گلخانه ای – (گلدان/کیسه/گروبگ) پرکن تیداپارس می باشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

بذرکارسینی نشا تیداپارس

تولید نشا مهمترین بخش مکانیزاسیون در گلخانه های هیدروپونیک می باشد. بذرکار سینی نشاء دستگاه اتوماتیک کشت بذر گروه صنعتی تیداپارس می باشد. عملکرد این دستگاه به صورت پنوماتیک می باشد. در واقع پس از اعمال درام برای ایجاد حفره در مرکز سلول های سینی نشاء، درام بذرکار بذر گیاه مورد نظر را با عمق کشت مشخص در مرکز حفره قرار می دهد. سیستم واحد بذرکار با داشتن بیشترین سرعت در کشت بذرها راندمان این دستگاه را در ساعت معادل با 26 نیروی انسانی در 8 ساعت رسانده است.

دستگاه اتوماتیک بذر کار سینی نشاء تیداپارس در کشت هیدروپونیک
شکل (1). دستگاه اتوماتیک بذر کار سینی نشاء تیداپارس در کشت هیدروپونیک

بذرکار گلخانه برای تولید نشا
بذرکار مکانیزه برای تولید نشا
کارنده بذر در سینی
گلخانه تولید نشا صنعتی
بذرکار گلخانه برای نشای مکانیزه

بوم آبیاری تیداپارس

آبیاری در گلخانه یک امر حساس است که نیاز به کنترل بیشتری دارد لذا به دلیل دقت و مراقبت در تولیدات گلخانه ای، آبیاری در گلخانه ها اهمیت بیشتری از مزارع دارد. بهترین روش آبیاری در گلخانه ها استفاده از بوم آبیاری است. بوم آبیاری تیداپارس آبیاری را بصورت کاملا کنترل شده، اتوماتیک، اصولی و قابل تنظیم انجام  می دهد. بوم آبیاری تیداپارس با حذف راهروهای غیرضروری و افزایش فضای مفید باعث افزایش ظرفیت تولید می گردد. طراحی این دستگاه بسیار خلاقانه است و با قابلیت نصب در محیط گلخانه و فضای باز، نقش قابل توجهی در افزایش بهره وری و کیفیت محصول دارد.

بوم-آبیاری-تیداپارس-در-گلخانه-تولید-نشاء-گوجه-فرنگی-(Solanum lycopersicum)
شکل(2). بوم آبیاری تیداپارس در گلخانه تولید نشاء گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum)

بوم آبیاری تیداپارس چه ویژگی هایی دارد؟

  • مناسب برای گلخانه های تولید نشاء، گل، گیاهان زینتی و نهالستان ها.
  • دارای ریل دوبل بصورت اختصاصی برای حرکت یک پارچه بوم و طول عمر بالاتر.
  • امکان برنامه ریزی روزانه یا ماهانه به صورت اتوماتیک.
  • افزایش راندمان مصرف آب با جلوگیری از خطای انسانی و یکنواختی کامل در آبیاری.

 

رطوبت ساز و  مه پاش تیداپارس

رطوبت ساز و مه پاش ها جزو ماشین های گلخانه و از کاربردی ترین تجهیزات ایجاد رطوبت در گلخانه ها می باشند. در این سیستم ها آب به صورت ذرات میکرونی به داخل گلخانه ها فرستاده شده و گرمای هوا را جذب می کنند. به طور کلی تولید رطوبت در این تجهیزات تحت تاثیر نیروی گریز از مرکز، ذرات ریز رطوبت در هوا به صورت معلق درآمده و با جذب سریع گرمای موجود در فضا تبخیر شده، فضا را خنک کرده و رطوبت محیط را افزایش می دهند. رطوبت سازهای اولتراسونیک قادر به تولید رطوبت از آب 40 درجه سانتیگراد نیز می باشند که در طی فصول سرد مانند زمستان می توان از این تجهیز استفاده کرد که به گرمایش سالن تولید قارچ نیز کمک شایان توجهی می کند. از مشخصات فنی و شاخص مه ساز اولتراسونیک تیداپارس ظرفیت 7 لیتر بر ساعت، مساحت پوششی 150 مترمربع و برد پاشش 12 متر می توان نام برد.

 

چرا رطوبت ساز و مه پاش تیداپارس؟

  • موتور پرقدرت، فن بالانس با حداقل صدا و لرزش.
  • قدرت اسپری و اتمیزه شدن بالای آب بدون خیس کردن محیط.
  • بدنه دستگاه ساخته شده از ورق فولادی گالوانیزه (ساده و مشبک).
  • راندمان بالا و هزینه نگهداری پایین دستگاه.
  • کیفیت بالای قطعات به همراه عمر طولانی.

دستگاه-رطوبت-سازشکل (3). دستگاه رطوبت ساز

کشت خاکی در مقایسه با کشت گلدانی(گلدان پرکن) تیداپارس؟

کشت هیدروپونیک انواع مختلفی دارد که با کشت خاکی گیاهان مقایسه می شود شکل(4). کشت خاکی نسبت به هیدروپونیک فضای بیشتری اشغال می کند و برای رسیدن به همان میزان تولید محصول ماهانه، باید فضای بیشتری در اختیار داشته باشد. اما به کمک هیدروپونیک می توان با فضای کمتر، محصول بیشتری بدست آورد. بالا بودن مصرف آب و شرایط نامساعد بستر در جذب عناصر غذایی سبب بروز مشکلاتی می شود. شستشوی عناصر غذایی توسط آب، مصرف کودهای شیمیایی را در بستر های کشت خاکی افزایش می دهد. آلوده بودن بسترهای کاشت خاکی به عوامل قارچی، باکتریایی، ویروسی و از طرفی به دلیل داشتن میزان شوری بالا، تهویه نامناسب و PH نامتعادل در انتخاب نوع محصول محدودیت ایجاد می کند. از این رو، باید گیاهانی را انتخاب کرد که نسبت به شرایط نامساعد بستر کاشت مقاوم باشند. کشت گلدانی با پر کن های تیداپارس در مقایسه با کشت خاکی همچنین به نبود علف های هرز اشاره می کند که سبب تضعیف گیاهان و مصرف مواد مغذی مورد نیاز گیاهان می شود. به همین دلیل است که استفاده از بستر کشت خاکی، میزان بهره وری را کاهش می دهد. بالا بودن میزان مصرف آب در بسترهای کاشت خاکی به دلیل پایین بودن جذب رطوبت است. زیرا، ظرفیت نگهداری آب در بین ذرات این نوع بستر پایین است. به همین دلیل، هدر روی آب افزایش یافته و هزینه زیادی صرف تامین آب مورد نیاز گیاهان می شود.

مقایسه-کشت-هیدروپونیک-و-کشت-خاکی-از-نگاه-تیداپارس

شکل(4). مقایسه کشت هیدروپونیک و کشت خاکی از نگاه تیداپارس

کیسه/گروبگ پر کن تیداپارس در کشت هیدروپونیک

کیسه های کشت هیدروپونیک از جنس پلاستیک یا پارچه می باشند. با توجه به تغییر الگوی کاشت با هدف افزایش بازدهی در واحد سطح و کاهش مصرف آب، استفاده از کاشت های گلخانه ای به خصوص سیستم هیدروپونیک رواج یافته است. یکی از عوامل اساسی و تاثیرگذار در کشت هیدروپونیک گیاهان، انتخاب بستر کاشت است. بستر کاشت به محیطی جامد گفته می شود که جایگزین بستر خاکی شده و شرایط بهتری را برای رشد ریشه فراهم می کند.  عامل موثر در تولیدات گلخانه ای با کیفیت، فراهم کردن محیط رشد مناسب برای ریشه است. وظیفه مهم گلدان، گروبگ و یا کیسه های حاوی خاک کشاورزی قابلیت حفظ و نگهداری انواع بستر کشت شامل کوکوپیت، پرلیت، ماسه، خاک باغچه و انواع خاکهای رطوبتی و سنگین می باشد. پر کردن تعداد زیادی گلدان بصورت دستی و توسط نیروی کارگری علاوه بر اینکه زمان زیادی می طلبد، احتمال انتقال آلودگی را هم فراهم می کند. و این در حالی است که مهمترین عامل بهداشتی در گلخانه های هیدروپونیک، گلدانها (کیسه یا گروبگ) می باشند. از اینرو در سالهای اخیر دستگاه گلدان (کیسه یا گروبگ) پرکن تیداپارس شکل(5) و (6) برای گلخانه های کشت هیدروپونیک بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.

از دیگر ماشین های گلخانه تیداپارس، ماشین گلدان پرکن می باشد.

ویژگی های گلدان پرکن گلخانه ای تیداپارس
  • مناسب برای انواع گلدان های پلاستیک لبه دار در سایزهای مختلف.
  • قابلیت پرکردن گلدان با انواع بستر کشت: کوکوپیت، پرلیت، ماسه، خاک باغچه و انواع خاک های سنگین.
  • سیستم انتقال خاک منحصر بفرد برای حفظ کیفیت و ساختار خاک.
  • طراحی هوشمندانه مخزن برای جلوگیری از پل بستن خاک.

قابلیت ایجاد حفره در عمق و قطرهای مختلف جهت کشت انواع بذر، نهال و نشاء.

کیسه-پرکن-تیداپارس

شکل(5 )کیسه پرکن تیداپارس

 نتیجه گیری

در حال حاضر دلیل عمده نقاط قوت در توسعه مکانیزاسیون، رویکرد کشاورزی به سوی گلخانه ها و ادوات مورد نیاز به خصوص در زمینه کشت و آبیاری می باشد. از این رو می توان با استفاده از مکانیزه کردن مرحله کشت و کاهش در مصرف آب راهکار مناسبی برای حل بحران کم آبی کشور ایجاد کرد. امروزه کشت گیاهان در گلخانه ها به روش هیدروپونیک، مهمترین راهکار برای مواجهه با بحران کم آبی کشور، افزایش عملکرد محصول و همچنین توجیه دوچندان تاثیر مکانیزاسیون در سرعت توسعه کشت و کار گلخانه داران می باشد.

 

 

نویسنده:

خانم مهندس فائقه اصانلو – مدیریت گروه صنعتی تیداپارس

09904823436

09103218554

 

www.TIDAPARS.com

 

پوستر بیلبورد نشای پیوندی

Summary

دیدگاه خود را بنویسید

هشت − 2 =