• 09904823436

توجیه اقتصادی استفاده از سیدر برای گلخانه های تولید نشا

ضرورت استفاده از سیدر برای گلخانه های تولید نشا: (Plug Tray seeding machine)

تولید نشا مزایای متعددی دارد به حدی که امروزه در اکثر کشورهای جهان که از کشاورزی قوی و مناسبی برخوردار هستند، کشاورزان نشا مورد نظر خود را از مراکز تولید نشا تهیه می نمایند و خود را درگیر خرید بذر و کشت آن نمی کنند.

موارد زیر بر اساس تجربه و اطلاعات واقعی تولیدکنندگان نشا بدست آمده است:

1- کاهش مصرف آب از مهمترین مزایای استفاده از سیستم نشاکاری است. برای مثال در کشت گوجه فرنگی که بیشترین میزان سطح زیر کشت را داراست، در صورت نشاکاری دو نوبت در تعداد آبیاری صرفه جویی خواهیم داشت.

در هر نوبت به ازای هر هکتار، 1500 متر مکعب آب مصرف می گردد. بنابراین برای دو نوبت آب، چیزی در حدود 3000 مترمکعب صرفه جویی می شود.

کشت گوجه فرنگی در ایران در حدود 163500 هکتار است بنابراین 2 نوبت صرفه جویی در مصرف آب برای کشت گوجه فرنگی، در حدود 4905000000 متر مکعب صرفه جویی آب را در طول سال در پی خواهد داشت که عدد بسیار بالایی است.

2- 18 کارگر روزی 8 ساعت کار می کنند و حدود 1000 سینی را بذرکاری می نمایند، یعنی با صرف 144 ساعت، 1000 سینی و تقریبا در هر 9 دقیقه یک سینی کشت می شود. هر کارگر در هر یک ساعت حدود 7 سینی را کشت می کند.

3- از آنجا که در سطح هر هکتار تعداد نشاهای زیادی کشت می شود، سرعت پایین کشت دستی باعث از بین رفتن فصل کاری و یا کشت خارج از موقع و نامنظم می گردد، مثلا: در کرمانشاه در هر هکتار 25000 نشا گوجه و در استان بوشهر در هر هکتار 15000 نشا گوجه کشت می شود. سینی های نشا به طور میانگین 220 سلول دارند و در هر سلول، یک نشا تولید می شود پس در هر هکتار حدود 114 سینی نیاز است. چنانچه کشت بذر در سینی انجام شود حدود 16 ساعت زمان فقط برای نشاهای یک هکتار نیاز است و زمان کشت از دست می رود.

  • در قسمت خاک پرکن سینی 8 کارگر در طول یک روز 3000 سینی را پر می کنند یعنی در هر ساعت 46 سینی از خاک پر می شود.

توجیه اقتصادی استفاده از سیدر برای گلخانه های تولید نشا

 

4- استفاده حداکثری از زمین کشاورزی: به این مفهوم که مثلا اگر کشاورزی در زمین خود، گندم زمستانه کاشته است و هنوز گندم برداشت نشده باشد، فصل کشت گوجه ممکن است فرا رسیده باشد و کشاورز می تواند با تولید نشا در خزانه به مدت 45 روز وقت خریداری نماید تا بعد از جمع آوری گندم ها، اقدام به کشت گوجه فرنگی نماید بدون آنکه اختلالی در زمان باردهی و کشت به وجود بیاید.

5- تولید نشاهای عاری از بیماری و آفات و تنش های حاصل از تغذیه: وقتی کشت بذر در زمین اصلی انجام می شود، به دلیل تنش های دمایی و محیطی، بذر یا دیر جوانه می زند و یا اصلا جوانه نمی زند و با مشکل مواجه می گردد اما در خزانه به دلیل کنترل همه عوامل محیطی، این تنش ها به حداقل ممکن می رسد.

6- صرفه جویی در مصرف بذر: امروزه غالب بذرها از نوع هیبرید بوده و از نظر قیمتی بسیار گران می باشند. در شرایط عادی با کشت مستقیم بذر، 4 تا 5 برابر بذر بیشتری مصرف می شود. با روش کشت نشایی، مصرف بذور در خزانه بسیار کاهش یافته و بذر نیز دچار فساد نشده و توسط پرندگان و حشرات جابجا نمی گردد.

7- کشت های گلخانه ای بخصوص کشت نشا در خزانه برای مدتی معین در فصل زمستان باعث کاهش مصرف سوخت می گردد. به طور مثال برای گلخانه خیار به مساحت 3000 متر مربع، نیاز به حدود 7500 عدد نشاء خیار است که می توان به مدت 3 هفته آن را در خزانه ای به وسعت 200 متر مربع نگه داری نمود بنابراین چیزی در حدود 25000 لیتر صرفه جویی در مصرف سوخت خواهیم داشت.

8- به دلیل غیر مکانیزه بودن غالب سیستم های کشاورزی در ایران و سختی کار، کشاورزان اغلب زمین های خود را به صورت های گوناگون کرایه داده و اکثر کرایه کنندگان را نیز مهاجران افاغنه تشکیل می دهند که به دلیل اینکه آنها خودشان نیروی کارگری هستند هزینه های کارگری پرداخت نمی کنند و پس از فروش محصول، پول خود را تبدیل به ارز نموده و از کشور خارج می نمایند. با مکانیزاسیون کشاورزی در عرصه های مختلف، کار راحت تر شکل گرفته و این تمایل ایرانی ها برای اجاره دادن کمتر شده و بنابراین میزان ارز خروجی از کشور نیز کاهش می یابد.

9- تولید نشا در گلخانه تا حد خوبی از سرمازدگی جلوگیری می نماید.

 

برای کشت بذور ریز در سینی های نشا، دستگاه بذرکار سینی نشا ساخته شده است

به منظور کشت بذور ریز در داخل سینی های پرورش نشا، دستگاه بذرکار سینی نشا با مشخصات زیر ساخته شده است:

    • سیستم سوراخ زنی دورانی که در مقابل سیستم های سوزنی که در ساختار بعضی از انواع سیدرها به کار می رود، از سرعت بسیار بالاتری برخوردار است.
    • قابلیت ارتقا برای کار با انواع سینی های فوم و یکبار مصرف (طلقی) موجود در ایران
    • قابلیت تنظیم مقدار فشاردهی خاک بستر
    • استفاده از سیستم انتقال حرکت تسمه ای و زنجیری به انتخاب مشتری
    • مجهز به سیستم بذرکار استوانه ای کاملا هوشمند با قابلیت های زیر:
    • تمیزکننده سوراخ ها قبل از هر بار بذرگیری
    • قابلیت تنظیم فشار هوا برای سقوط بذر بنا به وزن و اندازه بذور
    • قابلیت تنظیم فشار تک کن جهت تک نمودن بذور – دو تک کن پنوماتیک
    • قابلیت تنظیم فشار وکیوم

سیدر تیداپارس بسته به نوع سینی و بذر، کاشت سریع 600 تا 1800 سینی در هر ساعت را انجام داده و قابلیت کاشت انواع بذور پلیت، روکش دار و بدون روکش را دارا می باشد و به دلیل سنسورهای الکترونیکی در هنگام نبود سینی، ریزش بذر انجام نشده و بنابراین اتلاف بذر در این دستگاه وجود ندارد.

عدم اتلاف بذور با سینی جمع آوری بذر در بذرزن سینی تیداپارس

تعبیه سینی مخصوص زیر درام کارنده موجب جمع آوری بذوری که دچار ریزش احتمالی در صورت خرابی سنسور و عدم کارکرد صحیح آن شده باشند می گردد. با تمهیدات مختلف، این اطمینان به عدم از دست رفتن و دور ریز بذر، در دستگاه بذرزن سینی تیداپارس حاصل می گردد.

سیدر تیداپارس به دلیل ساختار درامی خود نسبت به سیدرهایی با ساختار ردیفی، از سرعت و دقت کار بسیار بالاتری برخوردار می باشد.

 

تولید اقتصادی نشا در گلخانه-توجیه اقتصادی استفاده از دستگاه بانک نشا

 

جهت اطلاع از قیمت بذرکار سینی نشا و خط بانک نشا گلخانه تیداپارس و خرید مستقیم آن به صورت نقد و اقساط با مشاوران و مدیران فروش ما در تماس باشید.

واحد مشاوره و فروش

تلفن همراه: 9-09904823436

تلفن ثابت: 4-34209120026   و   3-34090070-026

ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.

Summary
توجیه اقتصادی استفاده از سیدر برای گلخانه های تولید نشا
Article Name
توجیه اقتصادی استفاده از سیدر برای گلخانه های تولید نشا
Description
ضرورت استفاده از سیدر برای گلخانه های تولید نشا. سیدر تیداپارس بسته به نوع سینی و بذر، کاشت سریع 600 تا 1800سینی در هر ساعت انجام می دهد.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo