بازده کشت در سینی نشا
برای تولید نشا چرا باید از سینی نشا استفاده کرد؟
امروزه در کشاورزی نوین حتما کلماتی نظیر نشا و سینی نشا به گوشتان خورده است. امروزه کشت نشایی درحال جایگزین شدن با کشت مستقیم بذر می باشد. کشت نشایی مزایای بسیاری دارد که در مقالات دیگر به آن خواهیم پرداخت، به سبب همین مزایا این شیوه کشت در تمام دنیا روز به روز محبوبیت بیشتری می یابد. بازده کشت در سینی نشا نسبت به کشت دمستقیم در مزرعه بسیار بالاست. برای پرورش نشا در سطح تجاری تجهیزات و ابزارهایی معرفی شده که در صورت استفاده از آنها نتایج حاصله بسیار مطلوب تر خواهد بود. در ادامه این موضوع را بهتر شرح خواهیم داد.
سینی نشا: برای پرورش نشا در سطح تجاری اغلب از سینی با جنس پلی استایرن استفاده می شود. این سینی ها با مواد اولیه ارزان قیمت ساخته می شوند بنابراین به صورت انبوه در سطح تجاری مورد استفاده قرار می گیرند. در اصل یک بار مصرف بوده اما تا زمان سالم بودن سینی امکان استفاده مجدد دارند، که باید توجه کرد حتما قبل از استفاده ضدعفونی صورت گیرد. چرا که وجود ترک های ریز در بدنه سینی هایی که قبلا مورد استفاده بوده اند، ممکن است سبب انتقال بیماری ها و آلودگی گردد.
سینی های نشا در اندازه های مختلف و با تعداد حفره مختلف در بازار موجود هستند. نشایی که در این سینی ها حاصل می شود را به اصطلاح نشای توپی می نامند. در انتخاب سینی نشا، اندازه حفره انتخاب شده باید با نوع محصول متناسب باشد. به عنوان مثال خانواده کدوئیان نیازمند حفره بزرگتری هستند. برای افزایش یکنواختی هرگز نباید سينی های کم عمق و عمیق، یا سينی هایی با رنگ های متفاوت را برای توليد یک نوع نشاء به کاربرد.
–
مزایای استفاده از سینی نشا
بازده کشت در سینی نشا: تولید نشا با روش کشت در سینی نشا در مجموع باعث کاهش هزینههای کارگری، انرژی، بذر، کود و از طرفی باعث کاهش میزان آب مصرفی میشود. کشت بذر در سینیهای نشا باعث تولید نشاهای با کیفیت بالا میشود.
گیاه در مراحل اولیه رشد از حساسیت های بالایی برخوردار است و تامین نیازهای مختلف گیاه در این مرحله بسیار مهم است، هنگام کشت در سینی نشا، امکان مراقبت بهتر موجب میشود تا گیاه رشد سریعتری داشته باشد که در نتیجه زمان تولید محصول را به جلو میاندازد.
استفاده از نشای توپی توقف رشد گیاهچه در مرحله انتقال را به حداقل می رساند زیرا آسیب وارده به ریشه ها به حداقل می رسد. در روش پرورش نشا در سینی اغلب از بسترهای کشت کوکوپیت و پرلیت و پیت ماس استفاده می شود. بنابراین احتمال انتقال بیماری های خاکزاد و تخم حشرات نسبت به روش نشاکاری سنتی بسیار کمتر می شود.
–
برای دریافت فایل های تولیدات ما با مشاورین شرکت در ارتباط باشید:
09904823436 الی 39
02634090070 الی 73
02634209120 الی 24