• 09904823436

کاربرد ماشین های نشاکار

کاربرد ماشین های نشاکار در کشاورزی و تولید محصولات زراعی به شیوه کشت نشایی

 

امروزه روش کشت نشایی در سراسر جهان برای تولید محصولات کشاورزی استفاده می شود. با استفاده از این شیوه کشت، سرعت کاشت و سلامت نشا و برداشت سریع تر محصول تضمین شده است. در صورتی که با شیوه کشت نشایی آشنایی ندارید می توانید به مقالات ارائه شده توسط واحد تحقیق و توسعه تیداپارس مراجعه و برای کسب اطلاعات در باب این مقوله مطالعه نمایید.

در روش کشت نشایی نیاز به برخی دستگاه ها و تجهیزاتی است که سرعت کار را در مقایسه با کار کارگری بسیار بالاتر می برد به طوری که بسیار چشمگیر و موثر است. با استفاده از تجهیزات کشت نشایی، شاهد افزایش سرعت کشت نشا در مزرعه خواهیم بود. این مساله موجب می گردد تا علاوه بر کار فرسایشی کارگر که می تواند عامل بروز بیماری برای شخص و یا گیاه باشد، در کاهش هزینه ها به طور چشمگیری موثر باشد.

ماشین های کشت نشایی

نشا و کشت نشایی

امروزه همگی با مقوله ی نشا و تولبد نشا در مراکز تخصصی تحت عنوان گلخانه های تولید نشا از بابت سودمندی آن در کشاورزی نوین امروز آشنا هستید. می خواهیم در این مقاله در رابطه با کشت نشایی و ماشین های نشاکار و کاربرد آنها صحبت کنیم. ماشین های نشاکار برای تسهیل در روند کاشت نشا تولید و بهره برداری شده اند.
دستگاه های نشاکار در واقع یکی دیگر از ماشین های مهم برای کاشت است که به وسیله ی آن می توان نشاهایی که در سینی کشت در گلخانه کاشته شده است را در زمین زراعی کاشت. این نشا ها می تواند شامل: گوجه فرنگی، بادمجان، کلم و کاهو و . . . باشند. 

در ساختمان یک دستگاه نشا کار اجزای زیر به کار برده شده است:

1. شاسی: اسکلت بندی ماشین را شامل می شود که تمام قطعات دستگاه بر روی آن سوار است.
2. مخزن: جعبه یا مخزن که نشا ها در آن چیده می شوند.
3. صندلی: جهت مستقر شدن راننده
4. شیار باز کن: این قسمت که کفش شیار باز کن نام دارد با عبور از میان خاک ها شیاری ایجاد می کند تا مناسب برای کاشت نشا باشد. عرض و عمق این شیار بستگی به کفشک دارد.
5. موزع: پس از آن که نشاها در مخرن قرار گرفت باید در اختیار موزع قرار بگیرد. لازم ذکر است که هر نگه دارنده نشا دارای یک پوشش پلاستیکی است تا آسیبی به نشا وارد نسازد.

 

ماشین نشاکار مزرعه

موزع ها در ماشین نشاکار از دو نوع ساخته شده اند:

الف) موزع لاستیکی یا پلاستیکی:
این موزع تشکیل شده از دو صفحه ی مدور که می تواند حول یک محور بچرخد و این قرار گیری صفحات به طوری است که زاویه ای را تشکیل می دهد. کارگر می بایست نشا را از ریشه گرفته و ساقه و برگ را بین دو صفحه پلاستیکی قرار دهد. در روند قرار دادن نشا در زمین زراعی بر عهده دستگاه می باشد و نشا از بین صفحات به داخل شیارهای هدایت می شود.

ب) موزع وی شکل:
این نوع از موزع به صورت چنگالی عمل می کند و با دهانه ی چنگالی خود چندین نشا را گرفته و پس از حمل آنها را در شیارها می کارد.

در بعضی از ماشین های کاشت نشا تدابیری برای آبیاری نهال های کاشته شده اندیشه شده است و مخزنی مجهیز به یک شیر در آن تعبیه شده که پس از نصب بر روی دستگاه می توان در حین کاشت نشا برای آبیاری نهال ها اقدام کرد.

 

 

نگارنده: واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس

ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.

تلفن: 4- 34209120 026  و 3- 34090070 -026

واحد بازاریابی و فروش: 9- 09904823436

Summary
کاربرد ماشین های نشاکار
Article Name
کاربرد ماشین های نشاکار
Description
در روش کشت نشایی نیاز به ماشین نشاکار است که سرعت کشت را در مقایسه با کار کارگری بالاتر می برد به طوری که بسیار چشمگیر و موثر است.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo