• 09904823436

استفاده از سیدر چه مزایایی دارد؟


استفاده از سیدر (ماشین کارنده بذر در سینی نشا) برای گلخانه های تولید نشا

کاشتن بذر در سینی نشا یکی از روش‌های موثر برای تولید نشاء با کیفیت می باشد. برای این کار، ابتدا باید خاک یا در اصل، بستر کشت مناسبی تهیه شود. بستر کشت نشا لازم است دارای بافت یکنواخت، زهکشی خوب، مواد غذایی کافی و البته ضد عفونی شده باشد. سپس بذرها را در سینی‌های پلاستیکی که می توانند از نوع یک بار مصرف یا چندبار مصرف باشند، در عمق مناسب کاشته و سینی ها می باید در شرایط محیطی مناسب نگهداری شوند.
پس از جوانه زنی بذرها، در کشت زراعی، نشاء‌ها را به زمین اصلی منتقل می کنند. در صورتی که محل کشت گلخانه در نظر گرفته شده باشد نیز نشاها با سایز مناسب را در گلخانه کشت می کنند.
در صورتی که نیاز به کشت مکانیزه بذر در سینی نشا وجود داشته باشد، می‌توان از دستگاهی به نام سیدر یا بذرکار سینی نشا استفاده کرد. این دستگاه با سرعت و دقت بالا، بذرها را در سینی‌ها با جنس های مختلف کشت می کند. بسته به نوع دستگاه و ساخت هر شرکت، دستگاه بذرکار می تواند در سینی های پلی استایرن یا پلاستیکی و همچنین در سینی های یونولیتی کشت انجام دهد. پس از جوانه زنی، نشاء‌ها را برای انتقال آماده می شوند. بذرکار تیداپارس امکان کشت بذر در هر جنس سینی از جمله پلی استایرن و یونولیتی را داراست.
باید دقت کرد که بذرکار گلخانه از بذرکارهای مرسوم قدیمی متفاوت است و این دو دستگاه به اشتباه در نظر گرفته نشوند. دستگاه بذرکار سینی انواع بذر را در سینی‌های پلاستیکی و یونولیتی کاشته و برای تولید نشا آماده می‌کند. درحالی که بذرکار کلاسیک یا معمولی یک روش کشت بذر در مزرعه است که بذرها را در خاک یا بستر کشت مزرعه مستقیماً کشت می کند. بین این دو روش تفاوت های زیادی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
بذرکار سینی نشا با سرعت و دقت بالایی بذر را در سینی کشت می کند. سرعت کشت بذر در دستگاه تیداپارس 1800 تا 3600 سینی در ساعت می باشد. این سرعت بسته به شرکت سازنده متفاوت است. در بذرکار کلاسیک بذور را مستقیم در زمرعه و زمین می کارد. 
بذرکار سینی نشا مصرف بذر، آب، کود و سم را کاهش می‌دهد و به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک می‌کند. زیرا نشاها در گلخانه پرورش می یابند و از نهاده ها استفاده بهینه می شود. بذرکار کلاسیک مصرف بذر، آب، کود و سم بالاتری را حاصل می شود چرا که کشت در شرایط مزرعه انجام شده و تا تبدیل شدن بذور به نشا، نهاده های بیشتری مصرف می شود. 
پرورش بذر در سینی نشا سبب می شود که جوانه‌زنی و رشد بذر بهبود یابد و نشاهای سالم و قوی تولید شود. بذرکار سینی نشا امکان کاشت تمامی بذور شامل روکش دار و بدون روکش را دارد. پرورش نشا در گلخانه سبب حفاظت بذرها در برابر بیماری‌ها، آفات، علف‌های هرز و شرایط نامساعد آب و هوایی می شود.
بذرکار گلخانه نشا

استفاده از سیدر (ماشین کارنده بذر در سینی نشا) برای گلخانه های تولید نشا چه مزایایی دارد؟

در گلخانه های تولید نشا برای کاشتن بذر در سینی های کشت، از دستگاه سیدر استفاده می کنند. دستگاه سیدر همان ماشین اتوماتیک کارنده بذر در سینی نشا است. این ماشین برای کشت اتوماتیک و مکانیزه بذر در سینی های کشت نشا، استفاده می شود. استفاده از سیدر در گلخانه های نشا، انجام مکانیزه تولید نشا می باشد.

با رشد جمعیت و گسترش جوامع نیاز غذایی هم بیشتر می شود. جمعیت در کشور ما هم روز به روز درحال افزایش است، برای تامین نیاز غذایی این جمعیت یا باید سطح زیر کشت را افزایش داد یا میانگین برداشت در واحد سطح افزایش یابد. با توجه به محدود بودن مناطق قابل کشاورزی و همچنین محدودیت منابع آبی امکان افزایش سطح زیر کشت محدودیت دارد. بنابراین باید توسط استفاده از ماشین ها و فناوری های نوین کیفیت کشت و در نتیجه راندمان را بالا ببریم. در این میان تمام تلاش هم در این جهت هست که مصرف آب محدودتر شده و درواقع راندمان استفاده از آب بالا رفته و اتلاف به حداقل خود برسد.

محدودیت منابع، کشاورزان را ناگریز از پیروی متدهای نوین می کند. کشت نشایی به جای کشت مستقیم بذر در زمین یکی از بهترین شیوه های افزایش بازده در واحد سطح می باشد. رادمان آب و نیروی کارگری و همه نهاده ها در این شیوه کشت افزایش می یابد. یکی از این ماشین های نوین که در کشت نشایی بسیار کاربرد دارد، سیدر (ماشین کارنده بذر در سینی نشا) می باشد. دستگاه سیدر کشت بذر را در سینی نشا با سرعت و دقت بالا انجام میدهد. اگر بخواهیم به طور خلاصه به شرح این دستگاه بپردازیم باید گفت، این دستگاه بذور گیاهان را بدون دخالت دست و با احتمال خطای بسیار پایین در مرکز سلول های سینی مخصوص نشا کاشته و در اختیار کشاورز جهت پرورش و تولید نشا قرار می دهد.

هدف از انتشار این مقاله بررسی مزیت های استفاده از دستگاه سیدر نسبت به روش های قدیمی کاشت مستقیم بذر در مزرعه می باشد.

 

بذرکار سینی نشا

مزایای استفاده از سیدر برای کشت بذر در سینی نشا

– سرعت بالای کشت توسط سیدر در مقایسه با کشت دستی بذر در سینی نشا

– دقت بالا و درصد خطای بسیار پایین در مقایسه با کشت دستی

– کنترل و کاهش بسیار در مصرف آب در مقایسه با کشت و پرورش نشا به شیوه سنتی

– کاهش آلودگی و بیماری گیاه به دلیل کشت بذر در سینی بدون دخالت نیروی انسانی

 

دستگاه سیدر تیداپارس کاشت 1200 تا 3600 سینی در هر ساعت (بسته به نوع سینی) را انجام داده و قابلیت کاشت انواع بذور پلت، روکش دار و بدون روکش را دارا می باشد، بذرکار گلخانه تیداپارس، به دلیل وجود سنسور الکترونیکی در هنگام نبود سینی عمل کاشت بذر را انجام نخواهد داد. ضمن اینکه، با تواجه به سینی های تعبیه شده در دستگاه، از هدر رفت هرگونه بذری جلوگیری خواهد شد.

این دستگاه به دلیل ساختار درامی خود نسبت به ساختار ردیفی، از سرعت کار بسیار بالاتری برخوردار می باشد. مشتریان گرامی تیداپارس امکان این را دارند که قبل از بارگیری و ارسال دستگاه شان، در محل کارخانه حاضر شده و از نزدیک شاهد تست نهایی و کنترل کیفی کارکرد دستگاه خود باشند.

 

رشد و پیشرفت لازمه ی کشاورزی امروزه ایران می باشد و این مسئله در تولیدات گلخانه ای نمود بیشتری پیدا می کند. گروه صنعتی تیداپارس با بهره وری از دانش فنی بالا توانسته در تولیدات خود یک قدم از رقیبان داخلی و خارجی پیشی بگیرد. تیداپارس برای بهبود روند کارتان شما را یاری می نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های این مجموعه تماس حاصل نمایید.

نوشته شده توسط واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس

Tell: 09904823436-39

 

تماس با مشاورین تیداپارس: 09904823436 الی 39

 

Summary
استفاده از سیدر (ماشین کارنده بذر در سینی نشا) برای گلخانه های تولید نشا چه مزایایی دارد؟
Article Name
استفاده از سیدر (ماشین کارنده بذر در سینی نشا) برای گلخانه های تولید نشا چه مزایایی دارد؟
Description
استفاده از سیدر (ماشین کارنده بذر در سینی نشا) برای گلخانه های تولید نشا مزایایی بسیاری دارد. سیدر تولید نشا را اقتصادی می کند.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo