• 09904823436

نشا و کاربردهای آن برای کشاورزی

اهمیت استفاده از روش های نوین در کشاورزی و توسعه مکانیزاسیون کشت نشایی

اهمیت مکانیزاسیون کشاورزی برای کشاورزی امروزه بسیار بالاست. با گسترش شهرنشینی و افزایش رو به رشد جمعیت، نیاز به تولید غذا و افزایش بهره وری تولید افزایش یافته است. افزایش تولید در واحد سطح نیازمند استفاده از روش های نوین و دانش روز است. با روش های سنتی به سادگی امکان بالابردن بهره وری اقتصادی در کشاورزی وجود نخواهد داشت. خصوصا که کشاورزان بزرگ همواره در پی افزایش ضریب مکانیزاسیون در فعالیت کشاورزی و گلخانه داری خود بوده و فاصله رو به رشد خود با سایر رقبا را افزایش می دهند.

در شرایط کنونی اقتصادی کشور و افزایش قیمت ارزهای خارجی، شاهد رشد چشمگیر فعالیت های اقتصادی در زمینه ی صادرات محصولات  به دیگر کشورها هستیم و با درخواست خرید بالای محصولات کشاورزی روبرو هستیم. بنابراین نیاز به توسعه روش های کشت و افزایش تولید بیش از پیش حس می شود. گلخانه داران و کشاورزان می بایست به سرعت در پی ارتقا و استفاده از روش های کشاورزی مدرن و توسعه مکانیزاسیون در کشاورزی باشند و روند کار را مکانیزه پیش ببرند تا بتوانند پاسخگوی نیازهای داخل کشور و صادرات به دیگر کشورها باشد تا از این طریق بتوانند به اقتصاد خود و جامعه رونق بخشند.

قبل از هر توضیحی در رابطه با نشا و کاربردهای آن در کشاورزی، باید به اهمیت استفاده از روش های مکانیزه و نوین کشاورزی بپردازیم. میزان تاثیر تجهیزات گلخانه و کشاورزی در تولید محصول، خصوصا تولید محصول با کیفیت همراه با تناژ بالا، برهیچکس پوشیده نیست. باید دانست که با پیشرفت ماشین آلات کشاورزی گسترش مکانیزاسیون در مزارع و گلخانه ها بیش از گذشته شده است. این مساله سبب شده تولیدات با تناژ بالاتر و همچنین با هزینه های سربار کارگری کمتری تولید شوند. تنوع محصولات قابل کشت در ایران بسیار بالاست. امروزه کشاورزان با دانش بالاتر، کشت و کشاورزی را به صورت حرفه ای تری نسبت به گذشته انجام می دهند. کشاورزی حرفه ای و پر بازده نه تنها نیاز به گذارندن تحصیلات آکادمیک به صورت حرفه ای و تخصصی دارد بلکه برای بهتر نتیجه گرفتن و کیفیت مناسب نیاز به استفاده از ادوات و ماشین های زراعی می باشد.

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی کاربرد و ماهیت نشا در کار کشاورزی و توسعه مکانیسزاسیون و استفاده از تجهیزات گلخانه ای بپردازیم.

نشا گیاه بسیار کوچکی است که بخش اولیه دوره رشد خود را در محیط هایی مناسب رشد گیاهان که دما، رطوبت، نور و … کنترل شده است می گذارند و پس از صرف مدتی در صورت مساعد بودن وضعیت به زمین قابل کشت انتقال داده می شود. در واقع نشا کاری، عمل رشد اولیه بذر در خزانه و انتقال گیاه جوان به زمین اصلی برای کشت می گویند.

در گذشته که حمل و نقل محصولات کشاورزی به راحتی امروزه نبود و حجم کمتری از محصولات که تنها جوابگوی یک سال یک روستا و یا شهر بود روش کاشت دانه ها نیز به صورت سنتی بوده یعنی پس از آماده سازی زمین اقدام به بذرپاشی بر روی زمین و پس از آن مراحل آبیاری و کودپاش را انجام می داند.
اما امروزه به دلیل بیشتر شدن حجم درخواست ها و محصولات به مناطق مختلفی ارسال می گردد و همچنین کم آبی مفرطی که این روزها دامان زمین های کشاورزی را گرفته به خصوص در کشور ایران و فرسودگی خاک ها بیش از قبل شده بیشتر محصولات به صورت نشایی کشت می شود. بنابراین شاهد توسعه مکانیزاسیون و کشت نشایی در کشاورزی ایران هستیم.

نحوه استفاده و کاربرد سینی نشا

نحوه کاربرد سینی نشا بدین صورت است که بذرهای محصولات به محیط مناسبی که از هر نظر کنترل شده باشد مثل گلخانه درون سینی نشا کاشته می شود و پس از گذاراندن مدت زمانی که رشد اولیه را کرده باشد و تبدیل به نشا شود و همچنین شرایط زمین مناسب جهت پذیرش باشد آنها را به زمین انتقال می دهند.

استفاده از دستگاه سیدر

دستگاه سیدر که با این نام بین کشاورزان و فروشندگان معروف است همان دستگاه بذر کار سینی نشا می باشد.
در روش استفاده از این دستگاه نیازی به کار انسان نیست و سرعت و کیفیت بالاتری را در نتیجه به دنبال دارد و همچنین میزان درصد خطای کار این دستگاه ها در مقایسه با کار انسان بسیار کم است. سرعت انجام کار دستگاه سیدر تیداپارس در ساعت 600 تا 1800 سینی نشا است که بذر کاری می شود که در واقع یک ساعت کار این دستگاه معادل هشت ساعت کار هشت کارگر بدون وقفه می باشد.
میزان خطا و همچنین آلودگی که بسیار در مقوله محصولات غذایی مهم است در دستگاه سیدر بسیار کم و درصورت رعایت تنظیمات درست دستگاه، حتی صفر می باشد. از سیدر برای توسعه مکانیزاسیون در گلخانه ها استفاده می شود. 

کاربرد سیدر برای گلخانه نشا

فواید استفاده از بذر کار سینی نشا

•    کم آبی معضل این روزهاست و استفاده از این روش برای کشاورزی باعث می شود تا یک دهم از حجم آب مصرفی در روش های سنتی را داشته باشد که خود کمک بسیاری در مصرف آب دارد.
•    پایداری بذر در این روش بسیار بیشتر از روش سنتی است زیرا زمانی که بذر ظریف است در محیط هایی مناسب نگه داری می شود. اما در روش سنتی ممکن است برخی از این بذرها از بین بروند.
•    در روش هایی که از دستگاه بذر کار سینی نشا استفاده نمی شود کارگران به صورت دستی دانه های بذر را درون سینی نشا قرار می دهند. این کار علاوه بر سرعت کمی که به همراه دارد کاری فرسایشی و سخت است به دلیل کار در محیط مرطوب و خاک آلود که سلامت انسان و کارگران را به خطر می اندازد.

منبع: گروه صنعتی تیداپارس

گارانتی تخصصی تیداپارس پشتوانه همیشگی شما

واحد مشاوره و فروش

تلفن همراه: 9- 09904823436

تلفن ثابت: 4-34209120–026  و 3-34090070-026

Summary
نشا و کاربردهای آن برای کشاورزی
Article Name
نشا و کاربردهای آن برای کشاورزی
Description
اهمیت استفاده از روش های نوین در کشاورزی و توسعه مکانیزاسیون کشت نشایی - نشا و کاربردهای آن برای کشاورزی
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo