• 09904823436

چگونه از کودهای حیوانی در کشاورزی مدرن استفاده می شود؟

اهمیت و نقش استفاده از کودهای حیوانی در مزرعه

کودهای حیوانی نقش بسزایی در بهبود ساختار خاک و کشاورزی امروزه دارند. خاک منبع غذای گیاه است. برای دست یابی به محصول با کیفیت و کمیت بالا توجه به ساختار فیزیکی خاک و غنی بودن آن از نظر مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است. دسترسی گیاه به عناصر غذایی وابسته به خصوصیات خاک می باشد.

در دنیا بیش از 600  میلیون از اراضی را خاک های آهکی مناطق خشک و نیمه خشک تشکیل داده است. این موجب محدودیت گیاه برای دسترسی به عناصر غذایی می شود. با افزایش اهمیت به حفظ خاک برای کشاورزی پایدار، در سیستم های مدرن کشاورزی توجه به استفاده از کودهای حیوانی افزایش یافته است.

 

چگونه از کودهای حیوانی در کشاورزی مدرن استفاده می شود؟

بهبود ساختار خاک با استفاده از کودهای حیوانی

از جمله مهمترین موادی که خاک را هم از نظر عناصر غذایی غنی می کنند و هم موجب اصلاح ساختار آن می شوند، مواد آلی هستند. مواد آلی به دلیل دارا بودن عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، افزایش فعالیت میکرو ارگانیسم ها و بهبود شرایط فیزیکی خاک از گذشته تا کنون مورد استفاده قرار گرفته اند. کودهای حیوانی سرشار از مواد آلی هستند.

با توجه به نقش خاک در تامین غذای مردم جهان، شناخت ویژگی های مربوط به کیفیت خاک شامل خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و مینرالوژیکی لازم می باشد. رابطه بسیار مهمی بین کشاورزی پایدار و کیفیت خاک وجود دارد. بخشی از ناپایداری کشاورزی به خاطر کاهش کیفیت خاک در طول زمان می باشد. حفظ کیفیت خاک موجب ثبات در کشاورزی، رشد اقتصادی و کمک به حفظ محیط زیست می شود.

کودهای حیوانی نه تنها منبع عناصر غذایی هستند بلکه اندازه، تنوع زیستی و فعالیت میکروبی خاک را افزایش داده و موجب تغییر در ساختمان و پارامتراهای فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی خاک می شوند. مواد آلی موجود در کودهای حیوانی مواد غذایی و انرژی را برای موجودات ریز خاک فراهم می کنند.

 

کاهش آلودگی محیط زیست با استفاده از کودهای حیوانی

کاهش آلودگی محیط زیست با استفاده از کودهای حیوانی

تلاش برای افزایش عملکرد محصول و بالا بردن میزان محصول تولید شده در واحد سطح موجب مصرف بیش از حد کودهای شیمایی شده است. که هم موجب افزایش هزینه های تولید می شود و هم اثرات منفی بر محیط زیست دارد. بیشتر خاک های مناطق خشک و نیمه خشک از نوع آهکی و از نظر مواد آلی و عناصر غذایی فقیر هستند در نتیجه بسیاری از گیاهان زراعی که در این نوع خاک کشت می شوند با کمبود عناصر غذایی کم مصرف به خصوص آهن، روی و منگنز روبرو می شوند. از این میان آهن و روی دارای نقش حیاتی در موجودات زنده هستند و میزان این عناصر در خاک تاثیر زیادی در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی دارد. مصرف بیش از حد و غیر قابل اجتناب کودهای شیمیایی و سموم و علف کش ها موجب آلوده شدن پساب های کشاورزی شده که علاوه بر مشکلات زیست محیطی که ایجاد می کند، مقادیر زیادی از این مواد شیمیایی را وارد آب شرب هم می کند و به تبع آن سلامت انسان و سایر موجودات زنده را تحدید می کند.

 

انواع کودهای حیوانی

یکی از انواع کودهای آلی، کود حیوانی است که مجموعه ای از ادرار و مدفوع گاو، گوسفند، اسب، مرغ و … به همراه مواد بستری است که از محل نگهداری دام جمع آوری می شود. عوامل مختلفی بر کیفیت فیزیکی و عناصر غذایی موجود در کود حیوانی تاثیرگذار است مانند:

  • جیره غذایی دام
  • نوع دام
  • مواد بستری
  • میزان پوسیدگی کود

ویژگی های کودهای حیوانی مختلف

به طور کلی میزان ازت کود گاوی بیشتر از کود گوسفندی و مرغی است و میزان فسفر و پتاسیم کود مرغی از کود گاوی و گوسفندی بیشتر است.  کود گوسفندی سرعت تجزیه و پوسیدگی بالاتری دارد و دوام آن در خاک کمتر است.

به کود گاوی اصطلاحا کود سرد گفته می شود و از آن در زمین های گرم مانند زمین های شنی استفاده می شود. بر عکس آن از کودهای گوسفندی که طبیعت گرم دارند، در زمین های رسی که سرد هستند، استفاده می شود.

کود مرغی عناصر غذایی بیشتری نسبت به سایر کودها دارد اما توصیه می شود، به صورت ترکیبی با سایر کودها استفاده شود.

 

زمان استفاده از کودهای حیوانی

زمان استفاده از کودهای حیوانی

برای جلوگیری از گسترش و رشد علف های هرز در مزرعه، انتقال انواع انگل و بیماری که در فضولات دام ها موجود است بهتر است همیشه از کود کاملا پوسیده استفاده شود. کودهای حیوانی کاملا پوسیده از دو هفته قبل از کاشت و یا همزمان با کاشت در زمین اعمال می شوند. چنانچه به هر دلیل از کود حیوانی نپوسیده استفاده شود باید 3 تا 6 ماه قبل از کاشت این کود به زمین اعمال شود.

در تحقیقاتی که انجام گرفته مشخص شده است که کودهای حیوانی که کاملا پوسیده شده باشند را می توان در دوره داشت و همانند کودهای شیمیایی یا همزمان با آنها به خاک اعمال نمود در این حالت مواد مغذی کود بهتر در اختیار گیاه قرار می گیرد چون کودهای حیوانی هم در معرض شسته شدن و از دست دادن عناصر غذایی هستند.

در خاک هایی که بافت ریزتری دارند از دست رفتن عناصر غذایی کود حیوانی کمتر است. در این نوع خاک ها میتوان کود را در پاییز و زمستان به خاک داد و نگرانی از آبشویی و هدررفت مواد مغذی کود کمتر است. اما در خاک های شنی و سبک بهتر است کوددهی نزدیک به زمان کاشت گیاه باشد تا از شستشوی عناصر غذایی کود حیوانی جلوگیری شود.

 

شرایط استفاده از کود حیوانی چیست؟ آیا می توان از کود حیوانی به صورت تازه استفاده کرد؟

روش استفاده از کود حیوانی چیست؟ آیا می توان از کود حیوانی به صورت تازه استفاده کرد؟

کودهای حیوانی تازه به دلیل داشتن بوی بسیار بد، عوامل بیماری زای میکروبی و انگلی، بذرهای علف های هرز و … برای استفاده در خاک مناسب نیستند. باید فضولات دام که از دامداری ها یا اصطبل ها جمع آوری می شوند به شکل صحیحی نگهداری شده و عمل تخمیر روی آنها انجام شود تا برای استفاده در مزرعه مناسب شوند. کودهای حیوانی تحت شرایطی دپو می شوند به صورتی که دمای داخل دپو حدودا 60 درجه سانتیگراد به بالا شود، باکتری های هوازی عمل تخمیر را انجام می دهند و دمای داخل دپو به 60 درجه سانتیگراد یا بالاتر خواهد رسید. در این شرایط مواد آلی تجزیه شده، عوامل بیماریزا از بین رفته و قوه نامیه بذر علف های هرز هم از بین خواهد رفت.

 

ماشین های تخصصی کودپاشی تیداپارس

 

دستگاه های کودپاش و کودریز تیداپارس  در لیست دستگاه های مشمول دریافت وام و تسهیلات مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ایران ثبت شده اند و می­توانید دستگاه های کودپاش و کودریز تیداپارس را به صورت نقد و اقساط خریداری نمایید. دستگاه های کودپاش و کودریز تیداپارس  18 ماه گارانتی تخصصی و 10 سال خدمات پس از فروش تیداپاراس را دارا می باشند.

 

ادوات لازم برای استفاده از کود حیوانی 

در کشاورزی مکانیزه برای سرعت بخشیدن به کار و سهولت در انجام آن از کودپاش های دامی پشت تراکتوری جهت پخش کود حیوانی در سطح مزرعه استفاده می شود. این کودپاش ها مجهز به سرند و خرد کن بوده تا کود با کیفیت بهتری در خاک قرار بگیرد. در دستگاه های کودریز کود به صورت ردیفی و نواری در کنار ردیف های کاشت و یا در چالکود باغ ریخته می شود. در دستگاه های کودپاش، کود بر روی صفحه های دوار گریز از مرکز ریخته می شود و در سطح مزرعه پخش می شود.

 

 

جهت اطلاع از قیمت انواع کودپاش و کودریز تیداپارس و خرید مستقیم آن به صورت نقد و اقساط با مشاوران و مدیران فروش ما در تماس باشید.

 

واحد مشاوره و فروش

تلفن همراه: 9-09904823436

تلفن ثابت: 4-34209120026  و 3-34090070-026

ما  را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.

تیداپارس

 

 

نگارنده: واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس

fkazemi@TIDAPARS.com

Info@TIDAPARS.com

Summary
چگونه از کودهای حیوانی در کشاورزی مدرن استفاده می شود؟
Article Name
چگونه از کودهای حیوانی در کشاورزی مدرن استفاده می شود؟
Description
در کشاورزی مکانیزه برای سرعت بخشیدن بهکود دهی از کودپاش های دامی پشت تراکتوری جهت پخش کود حیوانی در سطح مزرعه استفاده می شود.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo