اهمیت کودپاش زراعی
کودپاش زراعی دامی پشت تراکتوری تیداپارس به صورت سانتریفیوژ است. کودپاش دامی تیداپارس قابلیت پخش انواع کود مرغی، کود گاوی، کود گوسفندی، کود کمپوست گیاهی و کود سبز را با رطوبت های مختلف دارد. کودپاش دامی پشت تراکتوری تیداپارس با مخزن بزرگ، تردد به خارج از مزرعه را کاهش داده و موجب صرفه جویی در زمان و انرژی می شود.
در سال های اخیر کشاورزان ایران با شناخت و آگاهی نسبت به مضرات استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی مصرف این نوع کود را کاهش داده و به استفاده از کود دامی روی آورده اند. با توجه به وسعت بالای مزارع و باغ ها استفاده از کودپاش دامی جهت پخش کود در سطح مزرعه کاملا ضروری است.
برای استفاده از کودهای دامی به چه ادواتی نیاز داریم؟
در گذشته کودهای دامی را توسط کارگر و با بیل در مزرعه پخش می کردند. برای مزارع وسیع کود را به وسیله تریلر به مزرعه برده و توسط کارگر در سطح مزرعه توزیع می کردند. سپس توسط ادوات خاکورز آن را در زمین پخش و به خاک برمی گرداند. اما این روش معایب فراوانی داشت. از جمله اینکه کود در مزرعه به طور یکنواخت پخش نمی شد و در همه نقاط مزرعه مواد مغذی در دسترس گیاه قرار نمی گرفت. به همین علت کشاورزان تقاضای خرید کودپاش های دامی پشت تراکتوری را داشتند که به طور مکانیزه کود را به طور یکنواخت و با سرعت بالا، در سراسر مزرعه پخش کند.
کودپخش کن زراعی دامی تیداپارس
برای خرید کودپاش زراعی دامی به چه نکاتی توجه کنیم؟
استفاده بهینه از مزایای کود دامی در گرو روش پخش آن در سطح مزرعه است. اکثر ماشین های کودپاش به علت کوچک بودن حجم مخزن نیاز به بارگیری بیشتری داشته و ازدیاد رفت و آمد ماشین در سطح مزرعه را موجب می شوند که باعث تخریب ساختمان خاک و افزایش مصرف انرژی می شود.
دستگاه کودپاش زراعی دامی تیداپارس، کار پخش کود دامی را در عرض وسیعی از سطح مزرعه و با استفاده از نیروی گریز از مرکز انجام می دهد، به علاوه دارای حجم مخزن بزرگ بوده و پاشش یکنواختی دارد. حجم مخزن کودپاش زراعی دامی سانتریفیوژ تیداپارس 6 متر مکعب و عرض پاشش آن 14 متر است. سرعت پیشروی بهینه تراکتور برای کودپاش دامی تیداپارس 8 تا 16 کیلومتر بر ساعت است و در این سرعت نرخ پاشش کود برابر 20 تا 60 تن بر هکتار است. ماشین کودپاش دامی تیداپارس به صورت کشیدنی بوده و انتقال نیرو توسط PTOو با دور 540 توسط گاردان کلاچ دار محافظ دار از تراکتور انجام می شود. از مزایای این نوع سیستم انتقال و پاشش کود میتوان به پایین بودن هزینه تعمیر و نگهداری، سادگی سیستم و همچنین قابلیت پخش کود با رطوبت های مختلف اشاره کرد.
کودهای شیمیایی چه مضراتی دارند؟
اگرچه مصرف کودهای شیمیایی موجب افزایش تولید در واحد سطح می شود ولی در صورت مصرف زیاد، موجب بروز مشکلات زیست محیطی و ایجاد بیماری در انسان می گردد. استفاده بیش از حد از کودهای شمیایی موجب آلودگی آب های زیر زمینی و خاک خواهد شد. این مواد وارد محصولات کشاورزی شده و در نهایت اثر منفی بر سلامت مصرف کننده می گذارد. محافظت از آب و خاک در طول زمان بسیار مهمتر و سودبخش تر از افزایش تولید در کوتاه مدت است.
استفاده از کودهای دامی چه اثراتی دارد؟
کودهای دامی می توانند مواد مغذی مورد نیاز گیاه را وارد خاک کرده و خاک را غنی کنند. همچنین بر خواص فیزیکی خاک تأثیر مطلوب بگذارند. کود دامی علاوه بر نداشتن مشکلات زیست محیطی کودهای شیمیایی، موجب کاهش تراکم خاک، افزایش تخلخل خاک، افزایش سرعت نفوذ آب و بهبود کیفیت خاک میشود.
كشاورزی ارگانيك يكي از روشهای توليد غذای سالم است و توليد غذای كافی و سالم برای آحاد جامعه از اهداف بخش كشاورزی است. بنابراین اهمیت کودپاش زراعی برای مزراع و تولیدات زراعی مشخص می شود.
نگارنده: واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس
ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.
تلفن: 4-34209120–026 و 3-34090070-026
واحد بازاریابی و فروش: 9-09904823436