• 09904823436

ابعاد سینی نشا و کاربرد هر یک

ابعاد سینی نشا

ابعاد و اندازه سینی های نشا و کاربرد آن ها در کشت های گلخانه ای

امروزه همه با سینی نشا و فواید کاشت بذور در این سینی ها آشنایی دارند. انتخاب نوع مناسب این سینی برای کاشت بذر از چندین منظر مورد اهمیت می باشد تا بذر بهترین رشد را درون این سینی ها انجام دهد:

  • از نظر شکل ظاهری حفره ها
  • از نطر حجم و عمق هر حفره
  • از نظر تعداد سلول های هر سینی

سینی های کاشت نشا در ابعاد و طرح های مختلفی وجود دارد که هر یک برای مصارف و نوع بذر گیاهان خاصی طراحی و استفاده می شوند. در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید تا انواع مختلف سینی ها از نظر تعداد سلول و تناسب آن برای هر گیاه را بررسی و شرح دهیم.

ابعاد و اندازه سینی های نشا و کاربرد آن ها در کشت های گلخانه ای
ابعاد و اندازه سینی های نشا و کاربرد آن ها در کشت های گلخانه ای

سینی نشا ی 104 حفره:

این سینی ها برای کاشت بذر انواع سبزیجات و صیفی جات مناسب اند. صیفی جاتی از قبیل: گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان، خیار و بذر سبزیجات برای کاشت در سینی 104 سلولی مناسب هستند. جنس این سینی ها از پلی استایرن نرم و قابل انعطاف ساخته شده و به دفعات مکرر قابل استفاده می باشد. از ویژگی های آن: طول عمر بالا، قابل شستشو و ضد عفونی نمودن سینی جهت استفاده مجدد می باشد.
پس از رشد بذر در سلول های این سینی می توان نشا را به راحتی و بدون صدمه به ریشه از سینی خارج و به بستر مناسب کشت در زمین زراعی یا گلخانه منتقل کرد.

سینی نشا 72 حفره:

این سینی مخصوص انواع بذر گل و نشا و قلمه می باشد. ابتدا این سینی های 72 سلولی از ترکیه وارد می شد اما با پیشرفت ماشین آلات گلخانه در ایران، ساخت سینی های نشا 72 سلولی با کیفیتی مرغوب که قابل استفاده در دفعات مکرر است میسر شده است. تیداپارس در زمینه ی ساخت دستگاه تولید سینی نشا بسیار موفق بوده و توانسته خط تولید این سینی ها را بطور کامل ارائه نماید.
مواد تشکیل دهنده این سینی ها اغلب از پلی استایرن بوده و قابلیت ضدعفونی و استفاده های مکرر دارد.

انواع سینی نشا
انواع سینی نشا

سینی نشا 128حفره ای:

این سینی ها با حجم حفره های 1.5 اینچی بوده و دارای فضایی مناسب جهت پرورش بذور با ریشه عمیق تر در یک سینی می باشند. اغلب از جنس پلی استایرن هستند و قابلیت چندین بار استفاده تا زمان خرابی سینی از دیگر ویژگی این سینی نشا است.

نشا کاری که امروزه بسیار رواج داشته و به طور کل جای کاشت بذر به روش سنتی قبل را گرفته است، مزیت های زیادی دارد که در مقالات به کرات درباب آن سخن گفته شده. اگر بخواهیم به طور خلاصه از ویژگی های این متد صحبت به میان بیاوریم می توان گفت نشا کاری در درجه ی اول به زودرس شدن محصول کمک شایانی می نماید. علاوه بر کم بودن فضای اشغالی، کاهش چشمگیری در مصرف آب و نهاده ها و نیروی انسانی را سبب می گردد.

در روش نشا کاری انتخاب درست و مناسب سینی نشا که بستر قرار گیری نشا می باشد بسیار مهم است. نوع و تعداد و ارتفاع هر حفره باید متناسب با بذر محصول مورد نظر درنظر گرفته شود. به طور مثال در سینی های با ابعاد بزرگ می توان علاوه بر تولید نشا خیار، در تولید و عرضه ی رانرهای توت فرنگی نیز بهره برد. برای گیاهانی که ریشه های عمیق دارند مانند خانواده کدوئیان باید از سینی های با عمق زیادتر استقاده کرد.

علاوه بر سینی های مورد نیاز در کاشت به روش نشایی دستگاه هایی جهت سهولت و بالا بردن سرعت کار طراحی و تولید و عرضه شده اند که سرعت و کیفیت کار را به طور قابل ملاحضه ای بالا می برند. این دستگاه که بذرکار سینی نشا (سیدر) نام دارد یک ساعت عملکرد آن برابر با 8 ساعت کار 18 نفر کارگر می باشد. که نه تنها سرعت بالایی داشته، انجام فعالیت بدون بروز خطا و حفظ سلامت و پاکیزگی محصول نیز در نتیجه ی کارکرد دستگاه سیدر می باشد.

Summary
ابعاد سینی نشا و کاربرد هر یک
Article Name
ابعاد سینی نشا و کاربرد هر یک
Description
ابعاد سینی نشا و کاربرد هر یک کشت های گلخانه ای. سینی نشا برای کاشت بذر و تولید نشا در گلخانه بسیار کاربردی و کمک کننده است.
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo