• 09904823436

تکنولوژی تولید نشا در گلخانه با بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس

تکنولوژی تولید نشا در گلخانه: تولید نشا و خرید و فروش نشا از مشاغل بسیار پر سود است که موجب اشتغال­زایی افراد بسیاری در این زمینه شده است. کاشت نشا، یکی از روش های مؤثر در افزایش بازده اقتصادی محصولات کشاورزی مانند سبزی، صیفی و … است. به علت گران قیمت بودن دستگاه های کاشت بذر خارجی و عدم تأمین خدمات پس از فروش و قطعات یدکی آنها در داخل کشور، بسیاری از کشاورزان از نیروی کارگری دستی جهت تولید نشا و کاشت نشا در مزرعه استفاده می کنند که در تیراژ بالا راندمان بسیار پایینی دارد.

تکنولوژی در گلخانه با بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس

دستگاه بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس در لیست دستگاه های مشمول دریافت وام و تسهیلات مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ایران ثبت شده است و می­توانید دستگاه بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس را به صورت نقد و اقساط خریداری نمایید.

مشکلاتی در روش سنتی پرورش نشا وجود دارد!

یکی از حساس ترین مراحل رشد گیاه مرحله جوانه زنی است. کشاورزان در کشت سنتی با تدارک مکان هایی از زمین یا گلخانه و کنترل شرایط آن، خزانه هایی آماده می­ کردند و پس از سبز شدن بذرها، نشاها را از خزانه به مزرعه منتقل می کردند. این تکنولوژی تولید نشا نسبت به کاشت مستقیم بذر در زمین مزایای بسیاری دارد. اما دارای معایبی نیز هست. از جمله معایب آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. توزیع نامناسب بذر در بستر، که موجب در هم تنیدگی ریشه های نشاها می شود.
  2. شوک هایی که در اثر جداسازی نشاها از خاک به آنها وارد می شود.
  3. آلودگی هایی که ممکن است منتقل شده و تمام نشاها را در زمان کوتاهی همه خزانه را درگیر کند.
  4. هزینه بسیار بالای نیروی کارگری جهت کاشت بذر و جداسازی و نشاکاری

امروزه با روش های اصلاح بذور و استفاده از علم ژنتیک در کشاورزی و به عبارتی استفاده از دانش فنی و صنعتی شدن کشاورزی روبرو هستیم. استفاده از بذرهای هیبرید گران قیمت برای رسیدن به عملکرد بالا و افزایش درآمد، از نتایج استفاده از تکنولوژی در کشاورزی است. اگر بخواهیم فرآیند علمی و تجاری شدن کشاورزی را تکمیل کنیم و به عنوان یک شغل بسیار پردرآمد و سود ده به آن توجه کنیم، باید در استفاده از ابزار و ادوات و ماشین آلات هم دانش خود را به روز کرده و با استفاده از تجهیزات مدرن گلخانه­ ای و کشاورزی و اصلاح روش­ های کشت و کار، قدم در راه تولید پایدار نشا و محصولات کشاورزی بگذاریم. امروزه استفاده از تکنولوژی تولید نشا در گلخانه روز به روز در حال تحقیق و توسعه و پیشرفت می باشد. 

استفاده از فناوری های نوین در روش های کشت

استفاده از فن ­آوری های نوین در روش های پرورش نشا و تجهیزات گلخانه

از جمله اصلاح این روش ها، جایگزین کردن روش تولید نشای مکانیزه با روش تولید نشای سنتی است. با پیشرفت روزافزون تکنولوژی تولید نشا در گلخانه استفاده از روش های مدرن کشت بذر در سینی­ های نشا توسعه پیدا کرده است. استفاده از این روش مزایای بسیاری دارد مانند:

  • صرفه جویی در هزینه ها
  • کنترل بهتر شرایط محیطی
  • افزایش توانایی مدیریت زمان

اما در کشور ما باز هم این روش ها به طور کامل مکانیزه نشده ­اند. به طوری که در بسیاری از گلخانه ­ها برای کاشت بذر در سینی نشا از روش های تک دانه کاری دستی استفاه می ­کنند. در این روش علاوه بر صرف هزینه بسیار بالای نیروی کارگری، اتلاف زمان بسیار زیاد، با بی دقتی در کاشت و هدررفت بذر مواجه هستیم، که همه اینها به معنای از دست رفتن سرمایه و تحمیل ضرر و زیان به کشاورز و گلخانه ­دار می باشد.

واحد کارنده بذرکار گلخانه تیداپارس

در بسیاری از گلخانه ها برای کاشت بذر در سینی نشا از روشهای تک دانه کاری دستی استفاه می کنند

به دلیل نبود اطلاعات کافی و ناآشنایی بسیاری از کشاورزان با تجهیزات نوین، با عدم استفاده و گاهی با مقاومت از جانب کشاورز برای پذیرش تجهیزات جدید روبرو می شویم. به علت همین نا آگاهی و مکانیزه نبودن سیستم، راندمان تولیدات گلخانه ای ما نسبت به سطح جهانی، در سطح پایین­تری قرار دارد.

به عنوان نمونه گوجه فرنگی از جمله محصولاتی است که بیشترین بهره­ وری را در مصرف آب کشاورزی دارد اما در ایران عملکرد در واحد سطح آن پایین است. بذرهای هیبرید حجم و کیفیت تولید بالایی دارند. از آنجایی که این بذرها گران قیمت هستند باید درصد جوانه زنی، تعداد جوانه­ های سالم و عاری از بیماری را به حداکثر رساند. این امر با استفاده از تکنولوژی تولید نشا در گلخانه توسط دستگاه های مکانیزه کشت بذر در سینی­ های نشا محقق می شود.

سینی­ ها با خاک بستر که می تواند شامل کود پیت ماس، ورمیکولیت، کوکوپیت و … باشد پوشیده می­ شوند. پس از شیار زنی یا ایجاد حفره کشت، درون هر سول یک بذر قرار می گیرد. قرار دادن دستی بذر، مرحله ای زمانبر بوده و نیروی کارگری بالایی را می­ طلبد.

برای بذرکاری سینی های نشا، تعداد زیادی کارگر نیاز است. به علت در دسترس نبودن نیروی کار کافی به خصوص در اوج فصل کار، ظرفیت تولید گلخانه ­ها کاهش می ­یابد. همچنین دقت کم نیروی انسانی و عواملی چون خستگی، اشتباه و عدم امکان رعایت عمق کشت یکسان در کشت دستی بذر، همه سبب رشد غیر یکنواخت بذور و همچنین جوانه نزدن برخی از آن ها می شوند.

بنابراین مکانیزه کردن عملیات بذرکاری در سینی­ ها بسیار ضروری است. برای اینکه بذرکاری دقیق انجام شود، باید یک عدد بذر از داخل مخزن برداشته شود و درون هر سلول جاگذاری شود، که نیاز به یک بذرکار بسیار دقیق دارد. 

بذرکار سینی نشا، یکی از تجهیزات اساسی و مورد نیاز، برای یک گلخانه مکانیزه و مدرن است

بذرکار سینی نشا، یکی از تجهیزات اساسی و مورد نیاز، برای یک گلخانه مکانیزه و مدرن است!

تا کنون دستگاه های زیادی برای کاشتن بذر در سینی نشا و تولید در دنیا ساخته شده است. این دستگاه ها در سه نوع دستی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک ساخته شده اند. دستگاه بذرکار سینی نشا تیداپارس از نوع تمام اتوماتیک می ­باشد.

بذرکار سینی نشا تیداپارس با قابلیت کشت 1200 تا 3600 سینی در ساعت (بسته به نوع سینی) با خطای نکاشت بسیار ناچیز و برای بذور روکش دار، درحد 1 درصد طراحی و ساخته شده است و در دسترس گلخانه داران و کشاورزان می ­باشد.

این در حالی است که در کشت دستی بذر به علت خطای انسانی و دقت پایین، تا دو برابر مقدار مصرف بذر افزایش می یابد که باعث هدر رفت سرمایه و تحمیل هزینه هنگفتی به تولیدکننده خواهد شد. این ارقام فقط مربوط به قسمت کارنده دستگاه سیدر تیداپارس است و قسمت خاک پرکن دستگاه، جهت مقایسه تسهیل امر بذرکاری، در نظر گرفته نشده است. بنابراین شاهد اختلاف تولید نشا توسط کشت دستی با تجهیزات بانک نشا می باشید. 

بذرکار سینی نشا تیدا پارس تمام اتوماتیک و پیشرفته

بذرکار سینی نشا تیدا پارس: تمام اتوماتیک، پیشرفته

بذرکار سینی نشا تیدا پارس قادر است تمام مراحل مربوط به کاشت بذر در سینی را به صورت اتوماتیک، بدون نیاز به نیروی کارگری و با دقت بسیار بالا انجام دهد. این مراحل عبارتند از:

سینی گذاری اتوماتیک – پر کردن سینی از بستر کشت – تمیز کردن سینی – ایجاد حفره کاشت در بستر کشت – کاشتن بذر- پوشاندن روی بذرها – آبیاری بذرها – دسته کردن سینی­ ها

بدین ترتیب برای پرورش تجاری نشا بسیاری از هزینه ها که مهمترین آنها هزینه اتلاف بذر و هزینه «زمان تلف شده» است کاهش یافته و با افزایش عملکرد فوق العاده ­ای در تولید نشا روبرو خواهیم بود. تکنولوژی تولید نشا در گلخانه روز به روز در حال پیشرفت است.

برای اطلاعات بیشتر درباره ی گلخانه تولید نشا می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

نکات مهم برای کشت بذر در گلخانه تولید نشا

جهت اطلاع از قیمت دستگاه بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس و خرید مستقیم آن به صورت نقد و اقساط با مشاوران و مدیران فروش ما در تماس باشید.

واحد مشاوره و فروش

تلفن همراه: 9-09904823436

تلفن ثابت: 4-34209120026  و 3-34090070-026

ما را در شبکه های اجتماعی با نام TIDAPARS جستجو و دنبال کنید.

تیداپارس در شبکه های اجتماعی

نگارنده: واحد تحقیق و توسعه گروه صنعتی تیداپارس

fkazemi@TIDAPARS.com

Info@TIDAPARS.com

Summary
تکنولوژی تولید نشا در گلخانه با بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس
Article Name
تکنولوژی تولید نشا در گلخانه با بذرکار سینی نشا (سیدر) تیداپارس
Description
تکنولوژی تولید نشا در گلخانه با افزایش سرعت و دقت کشت به کمک ماشین بذرکار گلخانه (سیدر) تیداپارس- تجهیزات تخصصی تولید نشا تیداپارس
Author
Publisher Name
گروه صنعتی تیداپارس
Publisher Logo