مشخصات انواع سینی نشا بر اساس جنس و اندازه حفره سینی برای کشت بذر در سینی نشا
امروزه از روش کشت در سینی نشا برای پرورش نشا بصورت گسترده استفاده می شود. کشت نشایی امروزه از رایج ترین روش های کاشت در دنیا می باشد. برای تولید و پرورش نشا جهت توسعه کشت نشایی نیاز به مراکز تولید نشا بصورت گسترده در سطح کشور وجود دارد. استفاده از نشا بجای بذر، در میان تمامی کشاورزان و گلخانه داران بسیار معمول و جا افتاده است و می توان گفت کمتر کسی هست که از روش کشت مستقیم بذر به همان شیوه های سنتی و قدیمی اقدام به کار کشاورزی می کنند که البته رفته رفته آنها نیز به سوی پیشرفت و استفاده از متدهای نوین در کشاورزی روی خواهند آورد.
برای تولید انبوه نشا، استفاده از روش های مکانیزه جهت افزایش تیراژ و سرعت تولید ضرورت بالایی دارد. دو مورد بسیار مهم برای تولید مکانیزه نشا، استفاده از سینی نشا و ماشین کارنده بذر در سینی نشا می باشد. کشت در سینی نشا توسط دستگاه بذرکار گلخانه بصورت اتوماتیک انجام می شود.
- استفاده از سینی نشا
- استفاده از ماشین کارنده بذر در سینی نشا
–
در تمام گلخانه های مدرن تولید نشا در سینی نشا صورت می پذیرد و بذرها در سینی نشا که محیط و بستر مناسب پرورش نشا می باشد کاشته و رشد می کند. سینی های کاشت نشا می تواند از جنس: استیروفوم، پلی استیلن، پلی اتیلن و پلی پروپیلن با روش های مختلف تولید به صورت تزریقی و یا تحت خلا باشند. هرچه اندازه سلول سینی کوچکتر باشد، نشا نسبت به تغییرات PH، رطوبت، اکسیژن، نمک های محلول در خاک و مواد غذایی حساس تر خواهد بود. هر چه میزان اندازه سلول عمیق تر باشد فضای بیشتری در محیط کشت به هوا اختصاص داده می شود و در نهایت موجب بهبود در زهکشی و آبشویی نمک ها و به دنبال آن رشد ریشه هایی عمیق و مستحکم می شود.
–
اندازه حفره های سینی و نوع و جنس سینی نشا بر اساس نوع گیاه و ریشه های آن و حتی فصل کشت انتخاب خواهد شد.
اشکال مختلف حفره های سینی نشا
شکل قالب های سینی نشا می تواند اشکال متفاوتی داشته باشد که هر یک مزیت و کاربری خاص به خود را دارد. این اشکال از قبیل گرد، مربع، ستاره ای و شش ضلعی می باشند. هنگام کشت در سینی نشا که حفره های آن به شکل بدنه های موازی با شیب ملایم هستند به نسبت به حالت گرد، زودتر اجازه رشد عمودی به ریشه ی گیاه می دهند.
در سینی نشا با حفره های مربع شکل، حجم 30 درصد بزرگتر از شکل گرد می باشد که این حجم به مویین شدن بیشتر ریشه منجر می گردد. در شکل مربعی توضیع آب در سطح خاک به دلیل شکل یکسان سینی به یک میزان خواهد بود.
در اشکال شش و هشت ضلعی و نوع ستاره ای حجم خاک بیشتر و در نهایت سبب افزایش سطح ریشه می گردد.
–
مزایای کشت در سینی نشا و پرورش نشای توپی
اگر قصد دارید از روش کشت در سینی نشا برای تولید و پروش نشای توپی بهره ببرید بهتر است بدانید مزایای کاشت بذر در سینی های نشا موجب کاهش هزینه هایی از قبیل هزینه ی کارگر، انرژی، بذر و کود و موجب کاهش چشمگیری در مصرف آب و نهاده ها می گردد.
رشد اولیه ی بذر بسیار حساس است و این رشد میزان کیفیت محصول و پربار بودن گیاه را تضمین می کند از این رو بسیار اهمیت دارد و باید در محیطی مناسب و تحت کنترل رشد و نگه داری شود. سینی نشا به شکل های مختلف که هر یک برای مصارف مختلفی قابل بهره وری هستند، بستر مناسبی جهت رشد گیاه به وجود می آورد.
در روش کاشت نشایی در سینی های نشا استفاده از دستگاه هایی چون سیدر (بذرکار سینی نشا) موجب عدم آسیب رسیدن به گیاه و سرعت در روند کاشت می گردد.
–
جهت کسب اطلاعات و دستیابی به پاسخ سوالات خود به شماره تماس های مجموعه تیداپارس مراجعه نمایید.
09904823436 الی 39
02634090070 الی 73
02634209120 الی 24